Onsdag, 17. maj 2017 - 7:10 - af Frida Hallqvist. Foto: Jakob Heiberg
Grøntsagslasagne med bolognese
(3 portioner)
DET SKAL DU BRUGE
1 løg
2 fed hvidløg
1 spsk. kokosolie
400 g oksekød 3-6 % fedt
200 g champignoner (ca. 10 stk.)
1 chili
6 friske tomater
salt og friskkværnet peber
1 spsk. stødt paprika
4 spsk. oregano
1 ds. flåede, hakkede tomater
1 lille dåse tomatpuré
300 g revne gulerødder (ca. 15 små gulerødder/4 dl revne)
1 stor squash
1 stor aubergine
1½ dl cremefraiche 9 %
½ dl revet parmesanost
1. Hak løg og hvidløg, og steg det i olien sammen med kødet. Lad det få farve. Hak champignoner og chili, og steg dem med i et par minutter. Skær fire af de friske tomater i tern, og tilsæt dem sammen med salt, peber, paprika, oregano, flåede tomater og tomatpuré. Kom de revne gulerødder i, og lad det koge i 30-60 minutter.
2. Tænd ovnen på 180°. Skær squash og aubergine i ca. ½ cm tykke skiver. Bland cremefraiche med ²/³ af parmesanosten, rør det godt sammen, og smag til med salt og peber. Kom et tyndt lag parmesansovs i bunden af et ildfast fad på ca. 25 x 30 cm. Læg et lag aubergineskiver oven på sovsen og derefter et lag kødsovs. Fortsæt skiftevis med squash og aubergine i ca. 3-4 lag, eller til der ikke er mere. Skær de sidste to tomater i skiver, og læg dem på toppen. Drys resten af parmesanosten over. Sæt lasagnen i ovnen på midterste rille i 30-40 minutter.
Energi pr. portion – 435 kcal
Protein – 42 g
Kulhydrat – 30 g
Fedt – 15 g
Kostfibre – 11 g