Hovedretter

Grønkålssuppe med honning og peberbacon

Ugens mandagsopskrift er grønkålssuppe med honning og peberbacon. Få opskriften her

Grønkålssuppe med honning og peberbacon til 2 personer (35 min)

Jeg er vild med grønkålssuppe. Her er suppen fyldt med honningstegt peberbacon. Jeg lover, det er godt!
 
INGREDIENSER
1 løg, hakket
2 fed hvidløg, hakkede
1 bagekartoffel i terninger
lidt olivenolie
300 g grønkål, ribbet og hakket
1 dl hvidvin
1 l grøntsagsbouillon, gerne Herbamare
salt
 
ENDVIDERE
150 g bacon i terninger
1 spsk. honning
masser af friskkværnet peber
groft brød
 
Opskrift - sådan laver du grønkålssuppe med honning og peberbacon
 
1. Sautér løg, hvidløg og kartoffel i olivenolie i en stor, varm gryde, og lad det varme godt igennem, uden at det tager farve. Kom grønkål på, og giv det 1 minut. Tilsæt hvidvin, og lad den dampe næsten væk. Tilsæt bouillon, og lad suppen simre i 15-20 minutter under låg, eller indtil grøntsagerne er helt møre. Blend suppen med en stavblender, og smag til med salt. Tilsæt evt. en smule kogende vand, hvis den er for tyk.
 
2. Rist imens baconen sprød. Hæld fedtet fra, og kom honning på panden. Lad baconen glasere, og krydr den med rigeligt peber, og når du tror, det er nok, så lidt mere.
 
3. Servér straks suppen med sprød bacon og groft brød.
 
TIP: Vil du have suppen uden kød, er et pocheret æg godt i stedet for bacon.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

TIRSDAG: Citronmarinerede svinespyd med tabouleh - Få opskriften her

ONSDAG: Old school sandwich med grønkål - Få opskriften her

TORSDAG: Miso-glaseret laks med nudelsalat - Få opskriften her

FREDAG: Bøf med salviesmør og varm rødbedesalat - Få opskriften her