Grønkålssalat med confiteret and stegt i vadouvan
Hovedretter

Grønkålssalat med confiteret and stegt i vadouvan

And hører ikke kun til på julebordet. Du kan lave det i et væld af udgaver og med alt slags tilbehør. Her har vi serveret confiteret and med sprød grønkålssalat, som kun tager 20 minutter at lave - helt perfekt i den travle hverdag

Tid i alt: 20 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

1 dåse confiterede andelår (4 andelår)
1 spsk. vadouvankrydderi (fås i specialbutikker)
salt
2 grapefrugter
4 radiser
4 håndfulde frisk grønkål
8 rosenkål
salt og friskkværnet peber
2 spsk. olivenolie
kerner af ½ granatæble

Opskrift - sådan laver du grønkålssalat med confiteret and stegt i vadouvan

 

Tag andelårene op af dåsen. Smelt 2 spsk. andefedt fra dåsen på en pande, og tilsæt vadouvankrydderi. Læg andelårene på panden, og steg dem sprøde i 5 minutter på hver side ved middelhøj varme. Krydr godt med salt. Pil grapefrugterne, og skær dem i fileter. Rens radiser, og skær dem i tynde skiver. Pluk grønkålen. Fjern de yderste blade fra rosenkålen, skær lidt af bunden af, og pluk bladene fra hinanden. Vend grønkål og rosenkålsblade sammen med salt, peber og olivenolie. Anret dem i bunden af en skål, og fordel grapefileter og radiseskiver ovenpå. Læg til sidst andelårene på. Top med granatæblekerner, og servér retten med det samme.
 
TIP: Gem endelig andefedtet fra de confiterede andelår! Det er skønt at stege i og gør sig også godt i den hjemmelavede rødkål