minestronesuppe
Hovedretter

Grøn minestronesuppe med kødboller

Suppen her kræver ikke mange anstrengelser, men er altid meget populær ved middagsbordet. Her får du opskriften på en grøn minestronesuppe med kødboller

Grøn minestronesuppe med kødboller

Tid: 30 minutter. Trækketid, fars: 30 minutter
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
2 løg
1 porre
2 gulerødder
olivenolie til stegning
1½ l let kalvebouillon
100 g frisk spinat
150 g grønne bønner
300 g ærter (fra frost)
100 g suppehorn
salt og friskkværnet peber
citronsaft
frisk basilikum
 
 
KØDBOLLER
300 g hakket kalv og flæsk
1 æg
3 fed hvidløg
20 g friskrevet parmesan
1 tsk. stødt fennikelfrø
1 tsk. tørret timian
salt og friskkværnet peber
 
Få 13 nr. af femina + glasvase fra Lyngby Porcelæn for kun 348 kr.
 
PRØV OGSÅ: Minestronesuppe med kylling og pancetta
 

Opskrift - sådan laver du grøn minestronesuppe med kødboller

 
1. KØDBOLLER: Rør kødet sammen med æg, finthakket hvidløg, parmesan og krydderier. Lad farsen trække ½ time på køl, og form herefter kødboller på størrelse med golfbolde.
 
2. Pil og hak løgene. Rens og snit porrer. Skræl gulerødderne, og skær dem i små tern. Steg det hele i olie i en stor gryde. Hæld bouillon ved, og bring det i kog. Tilsæt kødbollerne, og lad dem forsigtigt simre med i ca. 5 minutter, til de kommer op til overfladen. Skyl spinat og bønner, og vend dem i gryden sammen med ærter og suppehorn. Lad det koge i yderligere 5 minutter. Smag suppen til med salt, peber og citronsaft. Top suppen med frisk basilikum lige før servering.
 
TIP: Ønsker du en vegetarisk ret, kan kødbollerne sagtens udelades.