Hovedretter

Grøn gazpacho med dampet laks og avocadosalsa

Madplan for uge 21: Ugens torsdagsopskrift er grøn gazpacho med dampet laks og avocadosalsa. Få opskriften her

Grøn gazpacho med dampet laks og avocadosalsa til 4 personer

Suppen er frisk i smagen og kan også bruges som forret eller frokostret. Den kan holde sig 1-2 dage i køleskabet. 
Tid: 45 minutter. Køletid: 1 time. 
 
DET SKAL DU BRUGE
800 g laksefilet uden skind
saft af 1 limefrugt
salt og friskkværnet peber
2½ dl hvidvin
 
GRØN GAZPACHO
2 agurker
3 grønne peberfrugter
1 rød peberfrugt
2 stilke bladselleri
1 fed hvidløg
saft og skal af 2 usprøjtede limefrugter
60 g pinjekerner
1 bundt koriander
 
AVOCADOSALSA
2 modne avocadoer
1 bundt forårsløg
2-3 kviste koriander
saft af 1 limefrugt
2 spsk. olivenolie
 

Opskrift - sådan laver du grøn gazpacho med dampet laks og avocadosalsa

 
1. Grøn gazpacho: Rens agurker, peberfrugter og bladselleri, og skær dem i grove stykker. Pil hvidløget. Riv og pres limefrugterne. Rist pinjekernerne let på en tør pande. Blend alle ingredienserne godt sammen med koriander i en blender eller foodprocessor. Sæt suppen i køleskabet i mindst 1 time, til den er helt kold.
 
2. Tænd ovnen på 200°. Læg laksen i et ovnfast fad. Pres limesaft over fisken, og krydr med salt og peber. Hæld hvidvin over fisken. Dæk fadet til med alufolie, og sæt fisken i ovnen i 20-25 minutter.
 
3. Avocadosalsa: Flæk avocadoerne, fjern stenen, og skær avocadokødet i små tern. Skyl og snit forårsløg og koriander fint. Pres limesaft udover. Vend olivenolie i salsaen.
 
4. Anret den kolde suppe i skåle med stykker af dampet laks, og servér avocadosalsa til.
 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Paella med masser af grøntsager - få opskriften her

Tirsdag: Kylling i kokossuppe med ris og pak choy - få opskriften her

Onsdag: Skinkeschnitzler med gratinerede portobellosvampe - få opskriften her

Fredag: Bøfsalat med stegte kartofler og peberrodscreme - få opskriften her