Hovedretter

Grillspyd med kylling og grillet majs

Madplan for uge 31: Ugens fredagsopskrift er grillspyd med kylling og grillet majs. Få opskriften her

Grillspyd med kylling og grillet majs til 4 personer

Hvis vejret er godt, kan du stege både spyd og majs på havegrillen. Men du kan også sagtens klare dig med en grillpande i køkkenet. 
 
Tid: 30 minutter. Marinering: Mindst 30 minutter.
 
DET SKAL DU BRUGE
4 kyllingebrystfileter, gerne med skind
1 squash
1 rød peberfrugt
1 grøn peberfrugt
10-12 grillspyd
 
GRILLMARINADE
1 frisk rød chili
2 fed hvidløg
saft af 1 citron
3 kviste frisk rosmarin
4 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber
 
HVIDLØGSMAJS
4 friske majskolber
1 dl hvidløgsmayonnaise
50 g friskrevet parmesan
 
TIL SERVERING
1 flute
 

Opskrift - sådan laver du grillspyd med kylling og grillet majs

 
1. Grillmarinade: Rens chilien, og skær den i skiver. Bland chiliskiverne med presset hvidløg, citronsaft, hakket rosmarin, olie, salt og peber i en stor skål.
 
2. Skær kyllingefileterne i stykker på ca. 3 x 3 cm, og vend dem omhyggeligt i grillmarinaden i skålen. Lad kødet marinere i mindst 30 minutter, gerne længere. Skyl squash og peberfrugter. Skær squash i stykker på ca. 5 cm. Skær peberfrugterne i passende stykker (fjern kernerne). Sæt marineret kylling på spyddene sammen med squash og peberfrugt. Steg spyddene på havegrillen eller en grillpande i 5-6 minutter på hver side.
 
3. Hvidløgsmajs: Fjern blade og tråde fra majsene, og steg dem på havegrillen eller en grillpande i 5-6 minutter på hver side. Smør majsene med hvidløgsmayonnaise, lige så snart de er færdige. Drys med parmesan, og servér sammen med de grillede kyllingespyd og flute varmet på grillen eller i ovnen.
 
TIP: Lav selv din hvidløgsmayonnaise ved at presse ½ fed hvidløg og røre det sammen med 1 dl god mayonnaise. Lad det trække 5-10 minutter.
 
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
 

Få indkøbslisten til hele ugen her