Grillet gris med svampe og nudler
Hovedretter

Grillet gris med svampe og nudler

Masser af smag, masser af grønt og overskuelig arbejdstid i køkkenet. Bare tanken om sådan en skål her til aftensmad kan få tænderne til at løbe i vand hos de fleste. Her får du opskriften på grillet gris med svampe og nudler

Forberedelsestid: 25 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

400 g svinenakkefilet
200 g kejserhatte
200 g risnudler
2 håndfulde blandede salatblade
200 g cherrytomater

SOJAMARINADE

1 skalotteløg
2 fed hvidløg
2 spsk. sukker
1 spsk. fiskesauce
1 spsk. sojasauce
½ tsk. stødt peber
3 spsk. olie

TIL SERVERING

2 spsk. sesamfrø
1 frisk rød chili
frisk koriander
2 usprøjtede limefrugter

Opskrift - sådan laver du grillet gris med svampe og nudler

 

1. SOJAMARINADE: Pil løg og hvidløg, og hak det fint. Rør det sammen med sukker, fiskesauce, sojasauce, peber og olie til en marinade.

2. Skær svinekødet i tern. Rens kejserhattene. Vend kød og svampe i sojamarinaden, og lad det trække i 1 time.
 
3. Sæt kød og svampe på spyd, og grill dem i 3-4 minutter på hver side (du kan naturligvis også stege spyddene på en brandvarm pande på komfuret). Kog risnudler efter anvisningen på pakken. Skyl og tør salaten. Skyl og halvér tomaterne.
 
4. SERVERING: Anret salaten i bunden af portionsskåle, og top med nudler, kød og svampe samt tomater. Drys med sesamfrø, finthakket chili og plukket koriander, og pynt med halve limefrugter, så man selv kan dryppe med limesaft.