Hovedretter

Grillede fladbrød med tomat og feta

Der er fladbrød nok til to sultne munde – eller til fire, der gerne vil gemme plads til hovedretten. Her får du opskriften på grillede fladbrød med tomat og feta

Grillede fladbrød med tomat og feta

 
Tid: 20 minutter. Hævetid: Ca. 1 time. Grilltid: Ca. 10 minutter
Antal personer: 2-4
 
DET SKAL DU BRUGE
15 g gær
3 dl vand
3 spsk. olivenolie
12 g salt
4½ dl hvedemel
 
FYLD
2-3 store bøftomater, gerne både røde og grønne 
150 g feta
olivenolie
salt og friskkværnet peber 
kørvel
 
 

Opskrift - sådan laver du grillede fladbrød med tomat og feta

 
1. Rør gæren ud i vandet i en skål. Tilsæt olie og salt. Rør mel i, lidt ad gangen, og ælt dejen godt. Lad den hæve tildækket ved stuetemperatur til dobbelt størrelse. Del dejen i 2 lige store dele, og rul dem ud i ½ cm’s tykkelse med en kagerulle. Bag brødene på en varm grill i 3-4 minutter på hver side.
 
2. FYLD: Skyl tomaterne, og skær dem i tynde skiver. Fordel dem på fladbrødene, og smuldr feta udover. Dryp med olie, og krydr med salt og peber. Varm brødene på grillen under låg. Top med kørvel lige inden servering.