Hovedretter

Græskar-kikærte-curry

Ugens torsdagsopskrift er græskar-kikærte-curry. Få opskriften her

Jeg er ikke stor fan af dåsekikærter, men har du virkelig travlt, går dåseærterne an. Ellers kog en masse, og kom nogle i fryseren til næste gang.

Græskar-kikærte-curry til 2 personer (45 min)

INGREDIENSER
2 tsk. fennikelfrø
2 tsk. brune sennepsfrø
400 g butternutsquash uden skræl
olivenolie
1 spsk. hakket ingefær
2 fed hvidløg, hakkede
1 løg, hakket
1 tsk. gurkemeje
1 spsk. god karry
1 spsk. smør
1 lille dåse kokosmælk, 200 g
2 dl grøntsagsbouillon eller vand
3 dl kogte kikærter
salt
saft af ½-1 limefrugt

TOPPING
masser af koriander
tynde skiver grøn chili

TILBEHØR
limebåde
evt. kogte fuldkornsris

Opskrift - sådan laver du græskar-kikærte-curry

1. Knus fennikelfrø og sennepsfrø i en morter. Skær græskarret i ca. 2 cm store terninger. Rist dem let i olie i en stor, varm gryde. Kom fennikel, sennep, ingefær, løg, hvidløg, gurkemeje og karry i gryden med græskarret, og lad det stege med kort.

2. Tilsæt kokosmælk og bouillon eller vand, og lad retten simre under låg i ca. 15-20 minutter. Kom kikærter ved, når græskarret er mørt. Lad dem varme med, og smag til med salt og lidt limesaft.

3. Servér straks curry toppet med koriander og grøn chili og med limebåde og evt. ris til.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

MANDAG: Kyllingebryst med grov sennepssauce - få opskriften her

TIRSDAG: Ristede havtaskekæber med lynsyltede tomater - få opskriften her

ONSDAG: Majspandekager med guacamole og gris - få opskriften her

FREDAG: Kalveruller med citron og oregano - få opskriften her