Hovedretter

Græsk burger

Lækker burger med det bedste fra Middelhavsområdet



Opskriften er til 2 personer

Græsk burger:
400 g hakket lammekød
2 fed hvidløg, presset
1 lille bundt bredbladet persille, hakket
1 æg
Salt og peber
2 spsk. rasp

½ agurk
½ tsk. salt
1 dl drænet yoghurt 10 %
1 lille fed hvidløg, presset
½ bundt mynte, hakket
2 spsk. ekstrajomfruolivenolie
200 g babyspinat
2 gode (burger)boller
1 rødløg i tynde både
Olie til stegning
Salt og peber


Rør kødet med hvidløg, persille, æg, salt og rasp, og form farsen til 2 store bøffer. Steg dem i olie på en varm pande. Riv agurken, kom den i en si, og drys den med salt. Lad den trække i 10 minutter. Tryk så meget væde fra som muligt, og bland agurk, yoghurt, hvidløg, mynte og olivenolie. Smag til med salt. Sautér spinaten i olie på en varm pande. Den skal kun have en smule varme. Krydr med salt og peber. Lun bollerne, og kom spinat, bøf, tzatziki og rødløg i bollerne. Servér straks.

Græsk burger er del af en ugemenu. Se hele menuen her

Læs mere om: