gnocchi
Hovedretter

Gnocchi-pande med bolognese

Gnocchi er en form for pasta fremstillet på kogte kartofler. Rist dem i smør, og servér med en smagfuld sauce. Her får du opskriften på gnocchi-pande med bolognese

Gnocchi-pande med bolognese 

Tid: 40 minutter. Ovntid: 10 minutter
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
500 g hakket oksekød
2 løg
4 fed hvidløg
3 stilke bladselleri 
olie til stegning
1 spsk. tørret oregano
½ spsk. tørret timian
salt og friskkværnet peber
1 dåse hakkede tomater
140 g koncentreret tomatpuré
1 dl rødvin el. 3 spsk. rødvinseddike
 
 
SMØRSTEGTE GNOCCHI
500 g gnocchi
1 spsk. smør til stegning
2 kugler frisk mozzarella
frisk oregano
 
KØB et abonnement på femina og vælg din egen velkomstgave: Moshi Moshi jakke, Södahl plaid eller et af vores skønhedssæt
 
PRØV OGSÅ: Gnocchi med chorizo, tomater og ricottacreme
 

Opskrift - sådan laver du gnocchi-pande med bolognese 

 
1. Pil og hak løg. Pil og pres hvidløg. Rens og snit bladselleri. Steg det hele i olie i en stor gryde, til løgene bliver klare. Tilsæt oksekød, krydderier, salt og peber, og brun kødet. Hæld hakkede tomater, tomatpuré og rødvin i gryden, og rør godt. Lad kødsaucen simre i mindst 30 minutter, og smag til med salt og peber.
 
2. SMØRSTEGTE GNOCCHI: Tænd ovnen på 200°. Kog gnocchi efter anvisningen på pakken, og lad dem dryppe af i en sigte. Steg dem i smør på en dyb pande, til de bliver gyldne. Tilsæt bolognesen, og vend rundt. Riv mozzarellaost i mindre stykker, og fordel dem over gnocchi og bolognese. Sæt panden i ovnen i 10 minutter, til osten er smeltet og gylden. Pynt med oregano, og servér.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Krydret gulerodssuppe med sprød halloumi – Få opskriften her

Onsdag: Mørbradgryde med rodfrugtmos – Få opskriften her

Torsdag: Kyllingelår med ternet butternutsquash – Få opskriften her

Fredag: Torsk med rødbedesalat, gedeost og dijondressing – Få opskriften her

Læs mere om: