Anders Schønnemann
Hovedretter

Gedekoteletter med auberginer de luxe

Ugens fredagsopskrift er gedekoteletter med auberginer de luxe. Få opskriften her

Gedekoteletter med auberginer de luxe  til 2 personer (40 min)

Disse auberginer er såååå lækre og passer rigtig godt til ged og lam. Du kan også sagtens bruge dem alene som en vegetarisk hovedret, gerne sammen med en stor salat og evt. ris.
 
INGREDIENSER
2 fed hvidløg i tynde skiver
olivenolie
300 g mosede tomater
lidt timian
salt og peber
2 små auberginer
olivenolie
salt
1 bøffelmozzarella, 125 g
lidt olivenolie
 
DESUDEN
4-6 små gedekoteletter
lidt olivenolie
1 fed hvidløg
salt
sprød salat med olie og eddike
evt. groft brød
 
Opskrift - sådan laver du gedekoteletter med auberginer de luxe
 
1. Sautér hvidløg i olivenolie på en varm pande. Kom mosede tomater på, og krydr med timian, salt og peber. Lad det simre i ca. 5-8 minutter, til det er tyknet. 
 
2. Flæk imens auberginerne, og brun dem i lidt olivenolie på en varm pande. Sæt dem på en bageplade med skære-fladen opad. Top dem med tomatsauce, brud af mozzarella og lidt olivenolie. 
 
3. Sæt auberginerne i en brandvarm ovn under en varm grill, og lad osten smelte og blive gylden. Steg imens koteletterne i lidt olivenolie, gnid dem med hvidløg, og krydr dem med salt. Servér straks koteletter, auberginer, sprød salat og evt. groft brød.
 
TIP: Gedekoteletter fås på frost i flere velassorterede supermarkeder. Kødet er mildt og skønt. Kan du ikke skaffe det, så prøv en lammekotelet eller endda en svinekotelet til retten.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

MANDAG: Rødløgssuppe med ostetoast - Få opskriften her

TIRSDAG: Lynstegt kylling & thaibasilikum - Få opskriften her

ONSDAG: Stegte nudler med rejer, svampe & peanuts - Få opskriften her

TORSDAG: Wraps med svinekød og slaw af rosenkål - Få opskriften her