Hovedretter

Gazpacho med rugbrødscroutoner

Madplan for uge 27: Ugens torsdagsopskrift er gazpacho med rugbrødscroutoner. Få opskriften her

Gazpacho med rugbrødscroutoner til 4 personer

Den klassiske spanske tomatsuppe serveres kold og er dejligt læskende på en varm sommerdag. 
 
Tid: 25 minutter. Ovntid: 7-10 minutter. 
 
DET SKAL DU BRUGE
3 skiver hvedebrød
1 agurk
500 g tomater
1 grøn peberfrugt
1 rød peberfrugt
3 soltørrede tomater
1½ dl olivenolie
2 spsk. sherryeddike
salt og friskkværnet peber
 
TOPPING
4 skiver rugbrød
6 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber
4 skiver serranoskinke
½ agurk
1 rød peberfrugt
1 grøn peberfrugt
1 salatløg
evt. lidt frisk basilikum
 

Opskrift - sådan laver du gazpacho med rugbrødscroutoner

 
1. Læg brødskiverne i blød i vand. Skyl alle grøntsagerne. Skræl og flæk agurken, skrab kernerne ud, og snit agurken i groft. Skær tomater i både, og fjern kernerne. Rens peberfrugter, fjern kernerne, og snit peberfrugterne groft.
 
2. Blend det udblødte brød, alle grøntsagerne og soltørrede tomater til en ensartet, kold suppe. Tilsæt olie, eddike, salt og peber. Lad suppen blive helt kold i køleskabet.
 
3. Topping: Skær rugbrød i små tern. Vend dem med olie, salt og peber. Læg dem på en bageplade med bagepapir sammen med skinken. Rist crouton-
er og skinke sprødt i ovnen ved 200° i 7-10 minutter. Skyl grøntsagerne. Høvl agurken i spåner med en tyndskræller. Hak peberfrugter og salatløg fint, og bland det sammen. Hæld suppen i skåle, og fordel toppingen ovenpå. Pynt evt. med friske basilikumblade.
 
TIP: Hvis du får suppe i overskud, kan du varme den op næste dag og servere den som tomatsauce til friskkogt pasta.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Salade niçoise med frisk tun og sennepsdressing - Få opskriften her

Tirsdag: Krebinetter med persillesauce og tomatsalat - Få opskriften her

Onsdag: Bønnesalat med pocheret kylling og vilde ris - Få opskriften her

Fredag: Grillede lammekoteletter med ærtepuré og tomatsalat - Få opskriften her