Hovedretter
Gazpacho med rugbrødscroutoner
Madplan for uge 27: Ugens torsdagsopskrift er gazpacho med rugbrødscroutoner. Få opskriften her
Mandag, 6. juli 2015 - 14:07 - af Marie Melchior, Foto: Line Falck
Gazpacho med rugbrødscroutoner til 4 personer
Den klassiske spanske tomatsuppe serveres kold og er dejligt læskende på en varm sommerdag.
Tid: 25 minutter. Ovntid: 7-10 minutter.
DET SKAL DU BRUGE
3 skiver hvedebrød
1 agurk
500 g tomater
1 grøn peberfrugt
1 rød peberfrugt
3 soltørrede tomater
1½ dl olivenolie
2 spsk. sherryeddike
salt og friskkværnet peber
TOPPING
4 skiver rugbrød
6 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber
4 skiver serranoskinke
½ agurk
1 rød peberfrugt
1 grøn peberfrugt
1 salatløg
evt. lidt frisk basilikum
Opskrift - sådan laver du gazpacho med rugbrødscroutoner
1. Læg brødskiverne i blød i vand. Skyl alle grøntsagerne. Skræl og flæk agurken, skrab kernerne ud, og snit agurken i groft. Skær tomater i både, og fjern kernerne. Rens peberfrugter, fjern kernerne, og snit peberfrugterne groft.
2. Blend det udblødte brød, alle grøntsagerne og soltørrede tomater til en ensartet, kold suppe. Tilsæt olie, eddike, salt og peber. Lad suppen blive helt kold i køleskabet.
3. Topping: Skær rugbrød i små tern. Vend dem med olie, salt og peber. Læg dem på en bageplade med bagepapir sammen med skinken. Rist crouton-
er og skinke sprødt i ovnen ved 200° i 7-10 minutter. Skyl grøntsagerne. Høvl agurken i spåner med en tyndskræller. Hak peberfrugter og salatløg fint, og bland det sammen. Hæld suppen i skåle, og fordel toppingen ovenpå. Pynt evt. med friske basilikumblade.