gæstemiddag
Hovedretter

Gæstemiddag: Treretters luksusmenu

Oksecarpaccio, morkler, smørstegte svampe, lammeculotte, friske jordbær og mascarponecreme. Der er hverken sparet på kalorier eller budgettet i denne udsøgte treretters gæstemiddag, der nok skal imponere dine gæster.

INVITER PÅ EN GÆSTEMIDDAG I LUKSUSKLASSEN

 

FORRET: Letgrillet carpaccio med syltede morkler og brombær
Tid: 30 minutter. Trækketid, morkler: 20 minutter
 
DET SKAL DU BRUGE
350 g afpudset oksemørbrad
lidt olie til stegning
 
 
SYLTEDE MORKLER
ca. 20 tørrede morkler
1 dl eddike
1 dl vand
1 dl sukker
3 laurbærblade
10 peberkorn
 
TIL SERVERING
20 brombær
150 g cremefraiche 38 %
evt. tallerkensmækkere
olivenolie
salt og friskkværnet peber
 
SÅDAN GØR DU
1. SYLTEDE MORKLER: Læg morklerne i en skål. Kog eddike, vand, sukker, laurbærblade og peberkorn til en lage i en lille gryde. Hæld lagen over morklerne, og lad dem trække i mindst 20 minutter.
 
2. Brun mørbraden hurtigt i lidt olie på en meget varm (grill)pande – eller udendørs på havegrillen. Tag den af varmen, og skær den i meget tynde skiver med en skarp kniv. Bank skiverne flade mellem 2 ark bagepapir, og anret på 4 tallerkener.
 
3. SERVERING: Anret syltede morkler, brombær, cremefraiche og evt. tallerkensmækkere oven på kødet. Dryp med olie, og krydr med salt og peber.
 
TIP: Morkler er relativt kostbare spisesvampe, som købes tørrede i specialforretninger eller webshops.
 
 
HOVEDRET: Grillede lammeculotter med stegte majs og kantareller
Tid: 30 minutter
 
DET SKAL DU BRUGE
2 lammeculotter
salt og friskkværnet peber
lidt olie til stegning
 
STEGTE MAJS OG KANTARELLER
75 g smør til stegning
30 salvieblade
300 g kantareller
400 g majskerner
salt og friskkværnet peber
 
AGURKESALAT
1 agurk
2 spsk. finthakket dild
saft og skal af
1 usprøjtet citron
salt og friskkværnet peber
evt. tørrede morgenfruer
 
SÅDAN GØR DU
1. Rids lammeculotterne på fedtsiden, og krydr med salt og peber. Brun culotterne i lidt olie på en (grill)pande, og steg dem derefter færdige på panden ved middel varme, til centrumtemperaturen er 55°-58°. Alternativt kan du brune dem ved høj indirekte varme på en havegrill og derefter stege dem på grillen i yderligere ca. 20 minutter ved lavere indirekte varme, til kernetemperaturen er 55°-58°. Lad culotterne hvile i ca. 10 minutter, før de skæres i skiver.
 
2. AGURKESALAT: Skyl agurken. Flæk den på langs, fjern kernerne, og skær den i tynde skiver. Vend med dild, citronsaft, fintrevet citronskal, salt og peber. Pynt evt. med tørrede morgenfruer, og servér som tilbehør.
 
3. STEGTE MAJS OG KANTARELLER: Smelt smørret på en pande, evt. over grill. Steg ca. 20 af salviebladene sprøde i smørret. Tag dem af panden. Rens kantarellerne, og steg dem på panden sammen med majskernerne, til de har taget en smule farve. Hak de resterende salvieblade fint, og lad dem stege med. Krydr med salt og peber. Fordel kantareller og majs på et fad, læg skiver af lammeculotte ovenpå, og pynt med sprøde salvieblade.
 
TIP: Brug gerne majskerner fra nykogte majskolber.
 
PRØV OGSÅ: Gæstemiddag: Invitér på suppe, steg og is
 
DESSERT: Rommarinerede jordbær med mascarponecreme
Tid: 15 minutter. Trækketid: Evt. 1-2 timer
 
DET SKAL DU BRUGE
600 g jordbær
1 dl rom
3 spsk. sukker
 
MASCARPONECREME
2 æggeblommer
2 spsk. sukker
150 g mascarpone
1½ dl piskefløde
skal af ½ usprøjtet citron
 
TIL SERVERING
evt. citronverbena
 
SÅDAN GØR DU
1. Skyl og nip jordbærrene. Skær dem i halve, og vend dem med rom og sukker i en skål. Lad dem evt. trække 1-2 timer på køl.
 
2. MASCARPONECREME: Pisk æggeblommer og sukker sammen med elpisker til en luftig masse. Rør mascarpone i med en ske, til du får en jævn creme. Pisk fløden til skum, og vend den forsigtigt i cremen. Smag til med en smule fintrevet citronskal.
 
3. SERVERING: Servér de rommarinerede jordbær med mascarponecreme, og pynt evt. med citronverbena.