Hovedretter

Gæstemiddag: Suppe, steg og is - a la Timm Vladimir

Det lyder traditionelt, men er det faktisk ikke! Gæstemenuens faste elementer kan sagtens nytænkes, så du kan servere en anderledes, meget velsmagende trerettersmenu. Her får du 3 lære retter der alle tager maks 30 minutter at lave

SUPPE, STEG OG IS

Alle opskrifterne er til 6 personer

Grøn gazpacho

Tid: 20 minutter + køletid
 
DET SKAL DU BRUGE
2-3 skiver surdejsbrød
8 dl kold hønse- eller grøntsagsbouillon
1 agurk
2 grønne peberfrugter
4 forårsløg
1 fed hvidløg
200 g ærter (fra frost, optøede)
1 håndfuld basilikum
1 frisk grøn chili
3 spsk. sherryeddike
salt og friskkværnet peber
 
TIL SERVERING
ristet brød
cremefraiche 18 %
basilikum (evt. rød)
 
Bræk brødet i mindre stykker, og udblød i den kolde bouillon i 10 minutter. Skyl agurk og peberfrugter, og skær dem i mindre stykker. Rens forårsløg, og pil hvidløg. Blend agurk, peberfrugt, forårsløg, hvidløg, ærter og basilikum i en blender sammen med brød og bouillon, til konsistensen er som suppe. Smag til med finthakket chili, eddike, salt og peber. Sæt suppen på køl, til den er helt kold.
 
SERVERING: Servér den kolde suppe med ristet brød, cremefraiche og basilikum
 
 
Sliders med lammeporchetta, bagte tomater og syltet kinaradise
Tid: 30 minutter. Ovntid: 2-2½ time (12-14 stk.)
 
DET SKAL DU BRUGE
1.200-1.400 g lammeslag
2 håndfulde bredbladet persille
10 fed hvidløg
salt og friskkværnet peber
skal af 2 usprøjtede citroner
kødsnor
2 spsk. olie til stegning
300 g cherrytomater
 
SYLTET KINARADISE
¼ kinaradise
1 spsk. honning
1 dl hvidvinseddike
 
TIL SERVERING
12-14 små slidersboller
2 dl aïoli
salat (f.eks. rød mizuna)
 
Tænd ovnen på 150°. Læg lammeslaget ud på bordet. Skyl og hak persille fint. Pil og hak hvidløg fint. Fordel persille og hvidløg på slaget, og krydr med salt, masser af peber og fintrevet citronskal. Rul slaget stramt sammen, og snør det ind med kødsnor. Brun rullen af i olie på alle sider ved høj varme på en pande. Læg stegen i et ovnfast fad, og steg den i ovnen i 2-2½ time. Skyl cherrytomater, og læg dem i fadet de sidste 45 minutter af stegetiden. Lad stegen hvile i 15 minutter, før den skæres i skiver.
 
SYLTET KINARADISE: Skræl kinaradisen; skær den i tynde skiver, og vend den med honning og eddike. Lad den trække i 15 minutter.
 
SERVERING: Lun bollerne, flæk dem, og smør med aïoli. Skyl og tør salatbladene, og fordel dem på bollerne sammen med skiver af porchetta, bagte tomater og syltet kinaradise.
 
Den perfekte julegave-idé – giv et abonnement på FEMINA. 3 måneder for 150 kr. >
 
Piña Colada-ispinde
Tid: 30 minutter. Frysetid: 1-3 timer ( 8 stk.)
 
DET SKAL DU BRUGE
3 dl kokosmælk (ikke light)
2½ dl piskefløde
4 æggeblommer
3 spsk. sukker
1 ismaskine
8 små ispindeforme
8 træispinde
 
ANANAS-OVERTRÆK
½ frisk ananas
1 spsk. glukosesirup
saft af 2 limefrugter
3 spsk. kokosmel
 
Bring kokosmælk og fløde i kog i en gryde. Brug en elpisker og pisk æggeblommer og sukker sammen til en lys og luftig masse. Hæld kokosfløden i æggemassen under konstant piskning. Hæld det hele tilbage i gryden, og varm det op til lige under kogepunktet, til massen er tyknet – den må ikke koge, for så skiller den! Lad massen køle helt af, og kør den på en ismaskine. Fordel iscremen i små ispindeforme, og sæt dem i fryseren. Sæt træispinde i, når isen er næsten frossen.
 
ANANAS-OVERTRÆK: Skær skrællen af ananassen. Skær ananaskødet i mindre stykker, og blend i en blender eller foodprocessor til en helt glat konsistens. Hæld ananasmassen igennem en fin sigte, så du får en jævn puré. Varm ananaspuréen op i en gryde sammen med glukosesirup, og lad den koge ind i ca. 10 minutter. Smag til med limesaft. Køl massen helt af, og dyp de frosne ispinde heri. Drys med kokosmel. Opbevar ispindene i fryseren, til de skal serveres.