fyldte portobellosvampe
Mad

Fyldte portobellosvampe

19. juli 2021
af Susanne Palmqvist
Foto: Anders Schønnemann
Fyldte portobellosvampe er en simpel ret med masser af smag, som kan serveres både som forret, frokost eller hovedret. Når de fyldte svampe bages og gratineres med osten i ovnen, får de en fantastisk blød og sprød konsistens.
10 min4 personer
Tid i alt 30 min

Det skal du bruge

  • 4 store portobellosvampe
  • 4 tsk. olivenolie
  • Salt og kværnet peber

Topping

  • 2-3 skiver lufttørret skinke
  • 1 lille løg, finthakket
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • ½ spsk. olivenolie
  • 3 tomater, hakkede
  • Lidt timian
  • 2 små gedeoste i olie (fås i bægre med 3 stk.)

Tilbehør

  • Godt brød og lidt
  • Mikset grøn salat

Sådan laver du fyldte portobellosvampe

  1. Skær skinken i strimler. Hak løgene. Halvér tomaterne, og tag indmaden ud. Skær resten i små terninger.
  2. Steg skinke og løg lysebrune i olien. Rør tomater i, og steg det i kun 1 minut. Smag til med timian og salt og peber.
  3. Skær stokken af svampene, og læg dem med bunden opad på en plade beklædt med bagepapir. Dryp med olien, og drys med lidt salt og peber.
  4. Bag portobellosvampene midt i en 200° varm ovn i 6 minutter.
  5. Fordel fyldet på midten af svampene, og læg en halv skive gedeost ovenpå.
  6. Gratinér de fyldte svampe i oven under medium grillvarme, til osten bliver blød og let gylden.
  7. Servér de fyldte portobellosvampe varme eller lune med brød og salat.

De store portobellosvampe er perfekte til at lave fyldte svampe, da der kan være meget mere fyld i dem end i almindelige champignoner. Fyldte portobellosvampe kan spises som hovedret med salat og brød eller severes som en snack til tapas eller forret. Du kan også lave fyldte portobellosvampe som tilbehør til kød.

TIP: Prøv også at lave fyldte portobellosvampe med oksekød eller kylling som en lækker aftensmad med masser af grøntsager.

Du kan sagtens lave denne opskrift på fyldte svampe vegetarisk ved blot at udelade skinken. Du kan evt ersatte skinke med ekstra grøntsager eller lidt hakkede nødder.

Hvis du ikke er til gedeost, kan du bruge lave fyldte svampe med feta. Gedeosten kan også erstattes af frisk mozzarella, brie, emmentaler eller lige den ost, du foretrækker. Osten kan også helt udelades.

Kan du ikke få nok af fyldte svampe? Så se med her, hvor vi har fundet flere lækre opskrifter med svampe

Læs også