Fyldte kartofler med æg og bacon
Hovedretter

Fyldte kartofler med æg og bacon

Drop brødet, og fyld i stedet æg og bacon ned i en ovnbagt kartoffel. Let og lækker aftensmad der er forberedt i en fart. Her får du opskriften på fyldte kartofler med æg og bacon

Forberedelsestid: 20 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

4 store bagekartofler
½ spsk. olivenolie
1 dl groft salt

FYLD

200 g bacon
2 modne avocadoer
4 æg
salt og friskkværnet peber
1 håndfuld purløg
150 g blandet grøn salat

Opskrift - sådan laver du fyldte kartofler med æg og bacon

 
1. Tænd ovnen på 200°. Skyl og tør kartoflerne. Skær et kryds, som går ca. halvvejs igennem hver kartoffel, og smør kartoflerne ind i olie. Drys salt i bunden af et ovnfast fad, og sæt kartoflerne ovenpå. Drys også lidt salt over. Bag dem i ovnen i ca. 1 time, til de er møre.
 
2. FYLD: Steg baconskiverne sprøde på en tør pande, og afdryp på fedtsugende papir. Flæk avocadoerne, fjern stenen, og skær avocadokødet i skiver. Giv de bagte kartofler et tryk, og udhul dem en smule, så der er plads til, at du kan slå et æg ud i hver kartoffel. Sæt fadet med kartoflerne i ovnen i yderligere 5 minutter, til æggehviderne er faste. Top de fyldte kartofler med bacon, avocadoskiver, salt, peber og klippet purløg, og anret dem på en bund af salat.