risotto
Hovedretter

Fuldkornsrisotto med spinat, radiser og sprød serranoskinke

Risotto af fuldkornsris tager længere tid at koge, men både sundhedsfaktoren og smagen er bedre. De bagte radiser giver retten en smuk farve. Her får du opskriften på fuldkornsrisotto med spinat, radiser og sprød serranoskinke

Fuldkornsrisotto med spinat, radiser og sprød serranoskinke 

Tid: 40 minutter
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
1 stort løg
2 fed hvidløg
1 spsk. smør til stegning
salt og friskkværnet peber
4 dl fuldkornsgrødris
2 dl hvidvin
1½ l hønsebouillon
75 g friskrevet parmesan
150 g babyspinat
 
 
TOPPING
2 bundter radiser
1 spsk. olivenolie
salt
100 g serranoskinke
 
PRØV OGSÅ: Risotto med svampe og grønkål
 

Opskrift - sådan laver du fuldkornsrisotto med spinat, radiser og sprød serranoskinke 

 
1. Pil og hak løg og hvidløg, og steg dem i smør i en stor gryde. Krydr med salt og peber. Skyl risene, og vend dem i gryden. Hæld hvidvin i gryden, og lad den fordampe. Tilsæt varm bouillon lidt efter lidt, så risene er akkurat dækket hele tiden. Lad risene koge i ca. 40 minutter, til de er møre, men stadig har bid.
 
2. Tænd ovnen på 175°. Skyl radiserne, og læg 4 til side. Skær de resterende radiser i halve på langs, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend dem med olie og salt, og bag dem i ovnen i 20 minutter, til de er let gyldne. Læg serranoskinken på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag den i ovnen i ca. 5 minutter, til den er sprød. Skær de fire friske radiser i papirtynde skiver.
 
3. Rør friskrevet parmesan og skyllet spinat i risottoen. Pynt med bagte radiser, sprød serranoskinke og tynde skiver radise. Servér straks.
 
TIP: Ikke så vild med bagte radiser? Snit dem fint, og drys dem friske over den færdige risotto.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Linse-kebabspyd med perlespeltsalat – få opskriften her

Tirsdag: Bagt pasta bolognese – få opskriften her

Onsdag: Mandelpaneret kylling og ærtesalat med melon – få opskriften her

Torsdag: Hvidvinsdampet torsk og kartoffelsalat med rabarber – få opskriften her