Fuldkornspaneret kulmule med fyldte porrer
Hovedretter

Fuldkornspaneret kulmule med fyldte porrer

Porrerne får brændt karakter, når de bages sorte, men overrasker positivt, når du åbner op for det møre, søde og milde indre. Her får du opskriften på fuldkornspaneret kulmule med fyldte porrer

Forberedelsestid: 40 min
Tilberedelsestid: 45 min
Tid i alt: 1 t og 25 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

4 stykker kulmule
1 æg
1 dl fuldkornsmel
1 tsk. salt
friskkværnet peber
smør og/eller olie til stegning
500 g nye kartofler
1 bundt nye gulerødder
2 spsk. olivenolie

FYLDTE PORRER

4 porrer
½ dl græskarkerner
2 spsk. kapers
1 håndfuld frisk oregano
skal af ½ usprøjtet citron
1 lille rødløg
1 spsk. citronsaft
2 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber

Opskrift - sådan laver du fuldkornspaneret kulmule med fyldte porrer 

 

1. FYLDTE PORRER: Tænd ovnen på 175° varmluft. Skær enderne og de yderste grove blade af porrerne. Skær et snit på langs i toppen, og rens porrerne. Læg porrerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ovnen i 45 minutter, til de yderste blade er helt sorte. Afkøl let.
 
2. Skrub kartofler og gulerødder, og fordel dem på en anden bageplade beklædt med bagepapir. Vend dem med olie og salt, og bag dem sammen med porrerne i ovnen i 45 minutter, til de er møre og gyldne.
 
3. FYLDTE PORRER, FORTSAT: Rist græskarkerner på en tør pande, og hak dem groft. Hak kapers og oregano, og riv citronskallen. Pil og hak rødløg. Bland alle ingredienserne til citrondressingen sammen. Skær et dybt snit i hver porre, og løft alt porrekødet ud med en ske. Hak det groft, rør det sammen med citrondressingen, og læg blandingen tilbage i de udhulede porrer.
 
4. Pisk æg sammen med en gaffel i en dyb tallerken. Bland mel, salt og peber i en anden tallerken. Vend kulmulestykkerne i æg og herefter i melet. Steg dem i smør og/eller olie på en pande i ca. 5 minutter på hver side, til de er flot gyldne. Servér med fyldte porrer og bagte kartofler og gulerødder.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tirsdag: Kartoffelpizza med persillepesto, mozzarella og pancetta – Få opskriften her

Onsdag: Herbs de Provence-kyllingelår med ratatouille-salat – Få opskriften her

Torsdag: Quesadillas med gedeost, spinat og sorte bønner – Få opskriften her

Fredag: Kalvemørbrad med fennikel, jordskokker og brombærsauce – Få opskriften her

 
Læs mere om: