forårsruller med krebsehaler
Hovedretter

Friske forårsruller med krebsehaler

Friske forårsruller af rispapir er et dejligt let måltid. Fyldet er let at variere, hvis du skulle få lyst til at eksperimentere. Her får du opskriften på friske forårsruller med krebsehaler

Tid i alt: 55 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

150 g blandet salat
100 g sukkerærter
200 g risnudler
12 store stykker rispapir

KREBSEHALER

400 g krebsehaler
3 spsk. sesamolie
2 spsk. fiskesauce
1 tsk. honning
skal og saft af 1 usprøjtet limefrugt

TIL SERVERING

teriyakisauce

Opskrift - sådan laver du friske forårsruller med krebsehaler 

 
1. KREBSEHALER: Hæld krebsehalerne i en skål, og tilsæt olie, fiskesauce, honning, limeskal og limesaft. Vend rundt, og lad det marinere i 30 minutter.
 
2. Skyl og tør salaten. Skær enderne af sukkerærterne, og halvér dem. Læg nudlerne i en skål, og hæld 1 l kogende vand over dem. Lad skålen stå i ca. 10 minutter, til nudlerne er møre. Hæld vandet fra. Dyp et stykke rispapir i vand, så det bliver fugtigt på alle sider og kanter, og læg det derefter på et skærebræt. Læg nudler, sukkerærter, krebsehaler og salat i midten af rispapiret. Rul det derefter sammen ²⁄₃ af vejen, imens du samler fyldet. Fold de 2 sider af rispapiret ind, så fyldet holdes på plads, og rul rispapiret det sidste stykke, så du får en stram rulle. Gentag, indtil du har opbrugt alt fyldet.
 
3. SERVERING: Halvér rispapirrullerne, og anret dem på et fad. Servér med teriyakisauce som dyppelse.
 
TIP: Du kan også dyppe rispapirruller i peanutsauce, sojasauce, sesamolie eller sursød chilisauce.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Tomatsuppe og ostebrødsstave med pesto – Få opskriften her

Tirsdag: Lun linsesalat med baconviklet avocado og figner – Få opskriften her

Onsdag: Grillet kylling og pastasalat med bagte tomater – Få opskriften her

Fredag: Lammekebabspyd og gulerodssalat med tahindressing – Få opskriften her