flanksteak
Hovedretter

Flanksteak med jordskokpuré og bønnesalat

Madplan for uge 33: Ugens fredagsopskrift er flanksteak med jordskokpuré og bønnesalat. Få opskriften her

Flanksteak med jordskokpuré og bønnesalat til 4 personer

Flanksteak er en desværre lidt overset udskæring, som er et godt og billigt alternativ til fredagsbøffen. 
 
Tid: 40 minutter.
 
DET SKAL DU BRUGE
1 flanksteak (ca. 600 g)
salt og friskkværnet peber
2 spsk. olivenolie til stegning
 
JORDSKOKPURÉ
½ kg jordskokker
½ kg kartofler
1 dl mælk
1 spsk. smør
salt og friskkværnet peber
 
BØNNESALAT
400 g friske grønne bønner
1 rødløg
1 spsk. dijonsennep
1 tsk. honning
1 spsk. balsamicoeddike
6 spsk. olivenolie
 

Opskrift - sådan laver du flanksteak med jordskokpuré og bønnesalat

 
1. Jordskokpuré: Skræl jordskokker og kartofler, og skær dem i mindre stykker. Kog dem i letsaltet vand, til de er helt møre. Hæld vandet fra, og mos kartofler og jordskokker med mælk og smør. Smag til med salt og peber.
 
2. Flanksteak: Krydr flanksteaken med salt og peber, og steg den i olie på en varm (grill)pande i ca. 4 minutter på hver side. Skær kødet i tynde skiver på tværs af fibrene.
 
3. Bønnesalat: Skyl og nip bønnerne, og damp dem i kogende vand i 3 minutter. Hæld vandet fra, og afkøl bønnerne med koldt vand. Pil rødløget, og skær det i tynde både. Bland bønner og rødløg i en skål. Rør sennep sammen med honning og balsamico, og tilsæt olien lidt efter lidt, til dressingen er cremet. Vend dressingen i bønnesalaten lige før servering.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Paneret kalveschnitzel med spaghetti og fennikelsalat - Få opskriften her

Tirsdag: Marinerede kyllingelår med kartofler og råkostsalat - Få opskriften her

Onsdag: Stegt makrel med blomkål og bulgur - Få opskriften her

Torsdag: Frittata med chorizo og kartofler med spinatsalat - Få opskriften her