Fish’n’chips
Hovedretter

Fish’n’chips med rodfrugtfritter

Drop frituren og lav denne lækre og sunde udgave af fish’n’chips i ovnen. Her får du opskriften på fish’n’chips med rodfrugtfritter

Fish’n’chips med rodfrugtfritter 

Tid: 35 minutter. Ovntid: 30 minutter
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
800 g torskefilet
1 æg
150 g mandler
salt og friskkværnet peber
skal af 1 usprøjtet citron
 
 
RODFRUGTFRITTER
1 kg blandede rodfrugter (f.eks. rødbeder, persillerødder og gulerødder)
2 spsk. olivenolie
salt
 
KØB et abonnement på femina og vælg din egen velkomstgave: Moshi Moshi jakke, Södahl plaid eller et af vores skønhedssæt
 
TARTARSAUCE
1 dl god mayonnaise
1 dl græsk yoghurt
1 håndfuld persille
1 håndfuld purløg
3 spsk. cornichoner
2 spsk. kapers
skal og saft af ½ citron
2 tsk. dijonsennep
salt og friskkværnet peber
 
PRØV OGSÅ: Fish'n'chips med quinoa-panering og tatarsauce 
 

Opskrift - sådan laver du fish’n’chips med rodfrugtfritter 

 
1. RODFRUGTFRITTER: Tænd ovnen på 175°. Skræl rodfrugterne, og skær dem i stave. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir, dryp med olie, og krydr med salt. Bag fritterne i ovnen i ca. 30 minutter, til de er møre og sprøde.
 
2. Dup torsken tør, og skær den i aflange stykker. Pisk ægget let sammen i en dyb tallerken. Blend mandlerne til fint mel i en minihakker, og vend det sammen med salt, peber og fintrevet citronskal i en anden dyb tallerken. Vend først fiskestykkerne i æg og dernæst i mandelmelet. Læg dem på bagepladen, og steg dem i ovnen i ca. 15 minutter.
 
3. TARTARSAUCE: Rør mayonnaise og yoghurt sammen. Skyl og hak persille og purløg. Tilsæt finthakkede cornichoner og kapers, citronsaft, fintrevet citronskal og dijonsennep. Rør godt, og smag til med salt og peber. Servér som tilbehør til torskestykker og rodfrugtfritter.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Marokkansk pizza – Få opskriften her

Tirsdag: Andebryst og mellemøstlig speltsalat – Få opskriften her

Onsdag: Oksefrikadeller og græskarsalat med granatæble – Få opskriften her

Fredag: Oksegryde med rodfrugter og rødvin – Få opskriften her