Fish’n’chips
Hovedretter

Fish’n’chips med quinoa-panering og tatarsauce

Her får du den engelske klassiker i ny, sundere forklædning med ovnbagte fritter og fisk paneret i sprød quinoa og bagt i ovnen. Her får du opskriften på fish’n’chips med quinoa-panering og tatarsauce

Fish’n’chips med quinoa-panering og tatarsauce 

Tid: 30 minutter. Ovntid: 30 minutter
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
400 g torskefilet
2 æg
 
 
QUINOA-PANERING
2 dl quinoa
4 spsk. polenta
(majsgryn)
2 tsk. salt
 
CHIPS
4 bagekartofler
1 spsk. olivenolie
salt 
 
TATARSAUCE
1 dl mayonnaise
1 dl græsk yoghurt
(eller skyr)
3 spsk. cornichoner
2 spsk. kapers
1 håndfuld persille og/eller purløg
skal og saft af ½ citron
2 tsk. dijonsennep
salt og friskkværnet peber
 
PRØV OGSÅ: Fish'n'chips med rodfrugtfritter
 

Opskrift - sådan laver du fish’n’chips med quinoa-panering og tatarsauce 

 
1. QUINOA-PANERING: Skyl quinoa, og kog den i ca. 20 minutter. Bland den kogte quinoa med polenta og salt, og stil til side.
 
2. CHIPS: Tænd ovnen på 200°. Skrub kartoflerne, og skær dem i fritter. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend fritterne i olivenolie, og drys med salt. Bag dem i ovnen i ca. 30 minutter, indtil de er gyldne og sprøde.
 
3. TATARSAUCE: Rør mayonnaise og skyr eller yoghurt sammen. 
 
4. Tilsæt finthakkede cornichoner, finthakkede kapers, hakket persille og/eller purløg, fintrevet citronskal, citronsaft og dijonsennep. Rør godt, og krydr med salt og peber.
 
5. Pisk æggene sammen i en dyb tallerken. Dup torskefileterne tørre med køkkenrulle, og skær dem i strimler. Vend strimlerne i æg og derefter grundigt i quinoablandingen. Klem quinoaen fast om fisken med fingrene, hvis den ikke hænger fast af sig selv. Læg de panerede fiskestykker på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen i 15 minutter, indtil paneringen er sprød og fisken gennemstegt. Servér med fritter og tartarsauce.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Paneer curry – Få opskriften her

Onsdag: Nachos af søde kartofler med kylling, majs og lyn-salsa – Få opskriften her

Torsdag: Krydrede kikærter i tomat med pocherede æg – Få opskriften her

Fredag: Mørbrad-satay med peanutbuttersauce og agurkesalat – Få opskriften her