Hovedretter

Farserede porrer med rodfrugter

Mormormad med moderne tilbehør er perfekt, når alle om bordet skal være glade og mætte. Her får du opskriften på farserede porrer med rodfrugter.

Forberedelsestid: 30 min
Tilberedelsestid: 35 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

400 g hakket svinekød
1 dl mælk
1 løg
1 æg
3 spsk. rasp
Salt og peber
2 porrer
1 spsk. hvedemel
1 æg
2 dl rasp
Salt og peber
1 spsk. smør til stegning
1 spsk. olivenolie til stegning

Rodfrugter:

250 g rødbeder
250 g søde kartofler
250 g gulerødder
250 g pastinakker
1 spsk. olivenolie
2 tsk. honning
Salt og peber
1 håndfuld frisk timian
 

Opskrift - sådan laver du farserede porrer med rodfrugter

Rør svinekød, mælk, finthakket løg, æg, rasp, salt og peber sammen i en skål. Stil skålen på køl i ca. 30 minutter.
 
Rodfrugter: Tænd ovnen på 200°. Skrub eller skræl rodfrugterne, og skær dem i grove stykker. Fordel dem på en bageplade med bagepapir, og vend dem med olivenolie, honning, salt, peber og finthakket rosmarin. Bag dem i ovnen i 35 minutter, til de er flot gyldne.
 
Skær den grønne del af porrerne af (gem den f.eks. i fryseren til gryderetter eller supper). Skær den hvide del af porrerne i to lige store stykker, og rens dem grundigt under rindende vand. Bring en gryde med letsaltet vand i kog. Lad porrerne simre i gryden i 5 minutter. Tag porrerne op, og lad dem dryppe af i en sigte og derefter på et rent viskestykke. Drys de afdryppede porrer med mel. Del farsen i fire, og form den omkring hver porre med en tykkelse på ca. 1 cm. Vend dernæst de farserede porrer først i sammenpisket æg og dernæst i rasp. Steg dem gyldne og sprøde hele vejen rundt i smør og olie på en pande. Del de farserede porrer i to, og servér dem med bagte rodfrugter.
 
 
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
 
 
Læs mere om: