Fajita-kyllinge-skål
Hovedretter

Fajita-kyllinge-skål

Fajita er krydret kød, der som regel fyldes i tacoskaller eller tortillaer, men her har jeg valgt at anrette det på moderne vis som en bowl med ris og knuste tortillachips. Her får du opskriften på fajita-kyllinge-skål

Forberedelsestid: 25 min
Tilberedelsestid: 20 min
Tid i alt: 45 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

500 g kyllingebrystfilet
3 peberfrugter i forskellige farver
1 stort løg
2 tsk. stødt koriander
1 tsk. røget paprika
1 tsk. hvidløgspulver
½ tsk. tørrede chiliflager
salt og friskkværnet peber
2 spsk. olivenolie
saft af ½ limefrugt

TILBEHØR

4 dl brune ris

TIL SERVERING

1 icebergsalat
1-2 modne avocadoer
100 g cheddar
cremefraiche 18 % eller græsk yoghurt 10 %
1 pose tortillachips
frisk koriander

Opskrift - sådan laver du fajita-kyllinge-skål 

 
1. TILBEHØR: Kog ris efter anvisningen på pakken.
 
2. Tænd ovnen på 180°. Skær kyllingekødet i strimler. Rens peberfrugter, og skær dem i strimler. Pil løg, og skær i både. Bland kyllingestrimler, peberfrugter og løg med krydderier og olie i et ovnfast fad. Bag blandingen i ovnen i 20 minutter, til kyllingen er gennemstegt og grøntsagerne møre. Pres limesaft over, og vend rundt.
 
3. SERVERING: Skyl og snit icebergsalat fint. Flæk avocadoerne, fjern stenen, og skær avocadokødet i både. Riv cheddarosten. Anret skåle med kylling, brune ris, iceberg, avocado, revet cheddar, cremefraiche (eller græsk yoghurt), knuste tortillachips og plukket koriander.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Laks med pistacie-crust og quinoasalat med tranebær og æble – Få opskriften her

Tirsdag: Pastasalat med grøn pesto og bagte gulerødder – Få opskriften her

Onsdag: Frikadeller med stuvet hvidkål og søde kartofler – Få opskriften her

Fredag: Mørbradbøffer med svampesauce og hasselbackkartofler – Få opskriften her