entrecote
Mad

Opskrift på entrecote med pommes frites og whiskysauce

5. november 2021
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
En klassiker uden for meget fikumdik – og som man gjorde det i de gode gamle 80’ere. Her får du opskriften på entrecote med pommes frites og whiskysauce
4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 4 entrecoter af 200 g
  • 4 bagekartofler skåret i 1 x 1 cm tykke bjælker
  • ½ liter sojaolie
  • havsalt og friskkværnet peber

Whiskysauce

  • 20 g smør
  • 1 finthakket skalotteløg
  • ½ dl æbleeddike
  • 2 dl mild kalvefond
  • 2 dl piskefløde
  • lidt kulør
  • havsalt og friskkværnet peber
  • 4-6 spsk. whisky

PYNT

  • bredbladet persille i strimler
  • rosa peber (baies roses)

Opskrift - Sådan laver du entrecote med pommes frites og whiskysauce

  1. Læg kartoflerne i en skål med koldt vand, og lad dem dryppe af i en si.
  2. Varm olien i en stor gryde, og kom kartoffelbjælkerne i. Lad dem koge i 3 minutter, tag dem op med en hulske, og lad dem dryppe af på fedtsugende papir.
  3. Lad dem hvile i 5 minutter, kom dem tilbage i olien, og kog dem i ca. 3-5 minutter, til de er møre (sådan får du sprøde og lækre pommes frites).
  4. Tag dem op med en hulske, lad dem dryppe af på fedtsugende papir, og drys med salt.
  5. Smelt smørret i en lille kasserolle, sautér skalotteløgene, til de er klare, hæld eddike på, og kog syren væk.
  6. Tilsæt fond og piskefløde, og kog til en passende konsistens. Farv med lidt kulør, krydr med salt og peber, og smag til med whisky.
  7. Rids bøfferne i fedtkanten, og steg dem på en knaldvarm pande med fedtkanten nedad.
  8. Læg bøfferne ned, når fedtkanten er sprød og gylden, steg dem færdige i fedtet i 2-3 minutter på hver side.
  9. Tag dem fra varmen, krydr med salt og peber, og lad bøfferne hvile i 3 minutter.
  10. Servér de varme bøffer drysset med persille sammen med sauce drysset med rosa peber og de sprøde pommes frites.

Læs også