kulmule
Hovedretter

Dukkah-krydret kulmule med rodfrugtfritter og fetadip

Kulmulens kød kan sammenlignes med torskens, men efter min mening er det lige lidt mere saftigt og lækkert. Her får fisken ekstra smag og knas fra dukkah, der er et egyptisk nøddedrys. Her dår du opskriften på dukkah-krydret kulmule med rodfrugtfritter og fetadip

Dukkah-krydret kulmule med rodfrugtfritter og fetadip 

Tid: 45 minutter. Ovntid: 30 minutter
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
800 g kulmulefilet med skind
lidt olivenolie
½ portion dukkah (se opskrift nedenfor)
½ tsk. salt
 
 
RODFRUGTFRITTER
1 kg blandede rodfrugter (f.eks. rødbeder, persillerødder og gulerødder)
2 spsk. olivenolie
salt
1 håndfuld bredbladet persille
 
FETADIP
200 g blød feta, f.eks. Arla Puck
2 dl skyr
2 spsk. olivenolie
2 spsk. citronsaft
 
DUKKAH
100 g hasselnødder
50 g sesamfrø
50 g pinjekerner
1 spsk. koriander (stødt eller hele frø)
1 spsk. spidskommen (stødt eller hele frø)
½ tsk. salt
 
PRØV OGSÅ: Kulmule med persillekartofler
 

Opskrift - sådan laver du dukkah-krydret kulmule med rodfrugtfritter og fetadip 

 
1. RODFRUGTFRITTER: Tænd ovnen på 175°. Skræl rodfrugterne, og skær dem i stave. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir, dryp med olie, og drys med salt. Bag fritterne i ovnen i ca. 30 minutter, til de er møre og sprøde. Drys med hakket persille inden servering.
 
2. DUKKAH: Blend alle ingredienserne i en foodprocessor, indtil konsistensen ligner groft salt. Rist dukkah på en stor, tør pande, indtil den bliver gylden.
 
3. FETADIP: Blend alle ingredienserne sammen i en blender. Smag til med citronsaft, så den fede dip får lidt modspil.
 
4. KULMULE: Fjern skæl fra kulmulefileten med en skarp kniv, hvis fiskehandleren ikke allerede har gjort det. Dup fisken tør, og placér den i et smurt ovnfad med skindsiden nedad. Dryp olie over, og drys med salt og ½ portion dukkah (gem resten til fredagens opskrift). Tryk dukkah’en fast, så den dækker hele fiskens overflade. Bag fisken i den 175° varme ovn i 15 minutter, til kødet er hvidt og fast. Servér med rodfrugtfritter og fetadip.
 
TIP: Dukkah kan holde sig i flere måneder i en lufttæt beholder.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

 

Mandag: Kokosdahl med frisk grønkål og fuldkornsris – få opskriften her

Onsdag: Kebab-spyd med græskar og bagte auberginer med tahindressing – få opskriften her

Torsdag: Huevos rancheros – få opskriften her

Fredag: Citrus-kylling og lun salat med græskar og blomkål – få opskriften her

Læs mere om: