marinader
Hovedretter

De lækreste marinader til grillmaden

Lad kødet trække i en nem marinade, inden du griller det. Så bliver det både mørt og ekstra velsmagende. Her får du fire bud på lækre og velsmagende marinader

Fire lækre marinader til grillmaden 

Sennepsmarinade med citron og timian
Tid: 5 minutter
Perfekt til al slags fjerkræ.
 
DET SKAL DU BRUGE
1 fed hvidløg
3 kviste frisk timian
saft fra 1 citron
2 spsk. dijonsennep
1½ dl rapskimolie (eller 
olivenolie)
1 spsk. honning
 
 
SÅDAN GØR DU
Hak hvidløg og timian groft. Blend alle ingredienserne sammen med en stavblender, til det får en cremet konsistens. Lad kødet trække i marinaden i mindst 30 minutter på køl, før du griller det.
 
Den perfekte julegave-idé – giv et abonnement på FEMINA. 3 måneder for 150 kr. >
 
Marinade med mangochutney
Tid: 5 minutter
Velegnet til svinekød, f.eks. koteletter, schnitzler eller skinkekød i strimler.
 
DET SKAL DU BRUGE
1 skalotteløg
1 fed hvidløg
2 spsk. æbleeddike
2 spsk. mangochutney
1 dl rapskimolie (eller olivenolie)
 
SÅDAN GØR DU
Rør finthakket skalotteløg og hvidløg op med eddike, chutney og olie. Lad kødet trække i marinaden i mindst 30 minutter på køl, før du griller det.
 
Ingefærmarinade med lime og citrongræs
Tid: 5 minutter
Fin til alle typer fisk.
 
DET SKAL DU BRUGE
2 cm frisk ingefær
1 tsk. korianderfrø
saft og fintrevet skal af 1 limefrugt
1 stilk citrongræs
½ dl rapskimolie med citron
½ dl rapskimolie med chili
2 spsk. friske korianderblade
 
SÅDAN GØR DU
Skræl og hak ingefær fint. Stød korianderfrø i en morter. Bland ingefær, korianderfrø, limesaft og limeskal sammen. Fjern de yderste blade af citrongræsset, og hak stilken helt fint. Bland citrongræs og de 2 slags olie med de øvrige ingredienser. Rør friske korianderblade i. Lad fiskekødet trække i marinaden i mindst 30 minutter på køl, før du griller det.
 
PRØV OGSÅ: Tænd op i grillen til gæstemiddagen. Her får du en sommerlig 3-retters menu
 
Rødvinsmarinade med rosmarin og estragon
Tid: 5 minutter
Især god til oksekød, f.eks. bøffer eller wokstrimler.
 
DET SKL DU BRUGE
1 fed hvidløg
3-4 kviste rosmarin
1 bundt estragon
1 dl rødvin
1 spsk worcestershiresauce
1 dl olivenolie
friskkværnet peber
 
SÅDAN GØR DU
Hak hvidløg, rosmarin og estragon groft, og rør det op med rødvin, worcestershiresauce, olie og peber. Lad kødet trække i marinaden i mindst 30 minutter på køl, før du griller det.
 
Tip: Marinaderne kan sagtens laves på forhånd. Opbevar dem i et glas med låg på køl.
 
Læs mere om: