torsk
Hovedretter

Dampet torsk med perlespelt og broccoli

Tilbered fisken i en pande sammen med et mix af perlespelt, pinjekerner, broccoli, porrer og feta. Det giver mindre arbejde, mindre opvask og masser af lækker smag. Her får du opskriften på dampet torsk med perlespelt og broccoli

Dampet torsk med perlespelt og broccoli 

Tid: 30 minutter. Ovntid: 10 minutter
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
450 g torskefileter
salt og friskkværnet peber
4 dl perlespelt
30 g pinjekerner
1 broccoli
1 spsk. olivenolie til stegning
3 porrer
2 fed hvidløg
2 spsk. kapers
1 usprøjtet citron
100 g feta
1 håndfuld basilikum
 
 
PRØV OGSÅ: Mandelpaneret torsk og lun kålsalat
 

Opskrift - sådan laver du dampet torsk med perlespelt og broccoli 

 
Læg torskefileterne på en tallerken, og krydr med salt og peber. Kog perlespelt i letsaltet vand i ca. 20 minutter. Rist pinjekernerne gyldne på en tør stor pande (vælg en, der kan gå i ovnen), og hæld dem over på en tallerken. Hak broccoli fint, og svits det i olie på panden. Rens porrerne, og skær dem i skiver. Pil og riv hvidløg. Tilsæt porrer, hvidløg, salt og peber, steg ved svag varme i ca. 10 minutter. Tilsæt kogt perlespelt. Hak kapers fint, og riv skallen på citronen. Tilsæt kapers og citronskal, og steg et par minutter. Tænd ovnen på 200°. Fordel torskefileterne oven på speltblandingen. Skær citronen i tynde skiver, og læg dem over. Drys med smuldret feta, og sæt panden i ovnen i 10 minutter, indtil fisken er gennemstegt. Pynt med basilikum og ristede pinjekerner, og servér.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

 

Mandag: Linseburger med chilimayo – Få opskriften her

Onsdag: Polenta-pizza med svampe og bresaola – Få opskriften her

Torsdag: Svinekæber med polenta og ristet rosenkål – Få opskriften her

Fredag: Mexicansk kyllingesuppe – Få opskriften her