Torsdag, 9. marts 2017 - 7:08 - af Emma Martiny, Foto: Nina Malling,skovdalnordic.com
Dampet torsk med perlespelt og broccoli
Tid: 30 minutter. Ovntid: 10 minutter
Antal personer: 4
DET SKAL DU BRUGE
450 g torskefileter
salt og friskkværnet peber
4 dl perlespelt
30 g pinjekerner
1 broccoli
1 spsk. olivenolie til stegning
3 porrer
2 fed hvidløg
2 spsk. kapers
1 usprøjtet citron
100 g feta
1 håndfuld basilikum
Opskrift - sådan laver du dampet torsk med perlespelt og broccoli
Læg torskefileterne på en tallerken, og krydr med salt og peber. Kog perlespelt i letsaltet vand i ca. 20 minutter. Rist pinjekernerne gyldne på en tør stor pande (vælg en, der kan gå i ovnen), og hæld dem over på en tallerken. Hak broccoli fint, og svits det i olie på panden. Rens porrerne, og skær dem i skiver. Pil og riv hvidløg. Tilsæt porrer, hvidløg, salt og peber, steg ved svag varme i ca. 10 minutter. Tilsæt kogt perlespelt. Hak kapers fint, og riv skallen på citronen. Tilsæt kapers og citronskal, og steg et par minutter. Tænd ovnen på 200°. Fordel torskefileterne oven på speltblandingen. Skær citronen i tynde skiver, og læg dem over. Drys med smuldret feta, og sæt panden i ovnen i 10 minutter, indtil fisken er gennemstegt. Pynt med basilikum og ristede pinjekerner, og servér.