Hovedretter

Dampet spidskål med gedeost og laks

Ugens onsdagsopskrift er dampet spidskål med gedeost og laks. Få opskriften her

Dampet spidskål med gedeost og laks til 2 personer (30 min)

Det her er virkelig simpel aftensmad! Men jeg lover, det smager fantastisk.

INGREDIENSER
²⁄₃ spidskål
1½ dl vand
salt
2 spsk. smør
100 g blød gedeost

VINAIGRETTE
1 spsk. flydende honning
3 spsk. hvidvinseddike
3 spsk. olivenolie
1 håndfuld dild, hakket
1 spsk. skalotteløg, finthakket
salt

LAKS
200 g røget laks

TILBEHØR
rugbrød eller kogte kartofler

Opskrift - sådan laver du dampet spidskål med gedeost og laks

1. Skær kålen i både. Kom 1½ dl vand, salt og smør i en dyb pande, og kog det op. Damp kålen i panden i 1-2 minutter. Anret med lidt af kogelagen og brud af gedeost.

2. Rør imens honning, eddike, olie, dild og skalotter sammen. Smag til med salt, og top kålen med røget laks og vinaigrette.

3. Servér straks med rugbrød eller kogte kartofler til.

TIP: Er du ikke vild med gedeost, kan du røre lidt ricotta med revet citronskal og lidt citronsaft og bruge det. Eller good old hytteost!

OBS: Husk at sætte bønner i blød til torsdag!

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

MANDAG: Kålsalat & kødboller asian style - Få opskriften her

TIRSDAG: Pasta med tomat og salsiccia - Få opskriften her

TORSDAG: Lammekoteletter med lun hvid bønnehummus - Få opskriften her

FREDAG: Salat med hvide bønner og kylling - Få opskriften her