Hovedretter

Dampede muslinger med rodfrugter

I denne uge har vi skruet lidt op på madbudgettet og lavet 5 hverdagsretter med fine fornemmelser. Her får du opskriften på dampede muslinger med rodfrugter

Dampede muslinger med rodfrugter til 4 personer

Rødbederne giver saucen en smuk pink farve.

DET SKAL DU BRUGE
3 kg blåmuslinger
4 gulerødder
2 rødbeder
2 persillerødder
1 bundt forårsløg
½ bundt persille
2 spsk. olivenolie til stegning
½ flaske hvidvin
4 dl grøntsags- eller fiskebouillon
2½ dl piskefløde
salt og friskkværnet peber
 
GROVE FRITTER
3 bagekartofler
1 spsk. olivenolie
1 spsk. salt
 
AÏOLI
200 g god mayonnaise
3 fed hvidløg
1 forårsløg
 
Opskrift - sådan laver du dampede muslinger med rodfrugter
 
Grove fritter: Skrub kartoflerne, og skær dem i grove både. Vend dem med olie og salt på en bageplade med bagepapir. Bag dem i ovnen ved 200° i ca. 30 minutter.
 
Muslinger: Rens muslingerne i koldt vand, og fjern eventuelt skæg. Kassér åbne muslinger, der ikke lukker sig, når du banker dem let mod bordet. Skræl gulerødder, rødbeder og persillerødder, og skær dem i tynde stave. Rens og snit forårsløg. Skyl persillen (gem halvdelen til pynt). Varm en stor gryde op med olie, og læg muslingerne og grøntsagerne i gryden. Hæld vin og bouillon ved, læg låg på, og lad muslingerne dampe et par minutter, til de åbner sig. Tag muslingerne op med en hulske, og anret dem i dybe tallerkener. Hæld fløde i gryden, kog op, og smag saucen til med salt og peber. Hæld saucen over de varme muslinger. Pynt med persille.
 
Aïoli: Rør mayonnaise med sammen knust hvidløg og finthakket forårsløg, og servér det til muslingerne sammen med de grove fritter.

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Okseculotte med fennikel-tomat-salat og peberrodskartofler – Få opskriften her

Lammekoteletter med krydret kikærtemos og tomatsalat – Få opskriften her

Oksefilet i krydret sauce med grønne bønner og salvie – Få opskriften her

Andebryst med sprød salat og stegte kartofler – Få opskriften her