Coq au vin med kartoffelmos
Hovedretter

Coq au vin med kartoffelmos

Det er oplagt at kigge mod det franske bistrokøkken efter inspiration, når efteråret og lysten til simremad sætter ind. Her får du opskriften på coq au vin med kartoffelmos

Tid i alt: 40 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

1 hel kylling, parteret
salt og friskkværnet peber
2 løg
3 fed hvidløg
3 store gulerødder
3 pastinakrødder
250 g champignoner
smør til stegning
150 g bacon i et helt stykke
1 håndfuld timiankviste
5 laurbærblade
3 nelliker
10 hele peberkorn
1 flaske rødvin, f.eks. Bourgogne
2 spsk. koldt smør

KARTOFFELMOS

1 kg kartofler
25 g smør
½-1 dl mælk
salt og friskkværnet peber

TIL SERVERING

1 håndfuld timian

Opskrift - sådan laver du coq au vin med kartoffelmos 

 

1. Krydr kyllingestykkerne godt med salt og peber. Pil og hak løg groft. Pil hvidløg, og skær dem i skiver. Skrub gulerødder og pastinakker, og skær dem i grove skiver. Rens og halvér champignoner. Smelt 1 spsk. smør i en stor tykbundet gryde, og brun kyllingestykkerne godt på alle sider ad 2 omgange. Tag kyllingestykkerne op af gryden. Skær bacon i tern, og steg bacon i gryden. Tilsæt alle grøntsagerne, timiankviste, laurbærblade, nelliker og peberkorn. Krydr med salt og peber. Steg, indtil rodfrugterne tager farve, og løgene bliver bløde. Læg kyllingestykkerne tilbage i gryden, og hæld rødvin ved. Lad retten simre under låg i ca. 35 minutter, til kyllingekødet er gennemstegt.
 
2. KARTOFFELMOS: Skræl kartofler, og skær dem i tern. Kog dem møre i en gryde med usaltet vand. Hæld vandet fra kartoflerne. Tilsæt smør og ½ dl mælk, og rør med et piskeris eller en kartoffelmoser. Justér evt. konsistensen med mere mælk. Smag til med salt og peber.
 
3. Tag kyllingekød og grøntsager op af gryden, og læg det i en varm serveringsskål. Kog saucen i gryden ind ved kraftig varme, til den begynder at tykne. Pisk 2 spsk. koldt smør i saucen, og smag saucen til, inden den hældes over kylling og grøntsager.
 
4. SERVERING: Pynt kartoffelmosen med timiankviste, og servér.