Citronrisotto med asparges og ærter
Aftensmad

Citronrisotto med asparges og ærter

17. juni 2015Opdateret 9. april
af Timm Vladimir
Friske ærter i risotto smager fantastisk. De skal bare lige skal bælges, før de vendes i de cremede ris. Her får du en opskrift på citronrisotto med asparges og friske ærter

Det skal du bruge

  • 1 stort skalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 stængler bladselleri
  • 12 grønne asparges
  • 2 spsk. olivenolie til stegning
  • 3-4 dl risottoris
  • 2 dl hvidvin
  • 1½ l hønse- eller grøntsagsbouillon
  • 2 dl friske ærter fra bælg
  • 50 g smør
  • 75-100 g parmesan eller pecorino
  • saft og skal af 2 usprøjtede citroner
  • salt og friskkværnet peber
  • olivenolie

Fremgangsmåde

  1. Pil løg og hvidløg, og hak dem fint.
  2. Skær bladselleri i små tern.
  3. Knæk den nederste træede ende af aspargesene. Skær aspargeshovederne af aspargeserne, så hovederne er ca. 2-3 cm lange, og gem dem.
  4. Skær resten af aspargesene i skiver på ca. ½ cm.
  5. Steg løg, hvidløg og bladselleri i olie i en dyb pande i 4-5 minutter. Det skal ikke tage farve.
  6. Hæld risene i panden, og lad dem stege med under omrøring i et par minutter.
  7. Hæld vinen på, og lad den koge ind i risene, mens du rører rundt.
  8. Tilsæt bouillon lidt efter lidt, ca. 1 dl ad gangen, under konstant omrøring. Hver gang væsken er opsuget af risene, kan du tilsætte mere. Det er ikke sikkert, at du får brug for al bouillonen. Efter ca. 20 minutter burde risene være færdigkogte, men stadig have bid.
  9. Tilsæt aspargesskiver, aspargeshoveder og ærter, og kog dem med i 1 minut, før du tager gryden af varmen.
  10. Rør smør og revet parmesan i risottoen, og smag til med citronsaft og fintrevet citronskal.
  11. Krydr med salt og peber.
  12. Anret risottoen i en skål, dryp med lidt olivenolie, og drys med mere parmesan og citronskal.
Se flere opskrifter på risotto her.

Læs også