https://imgix.femina.dk/media/525f2bf14595482981aef6d9cdd6c0ef.jpg
Mad

Chokoladefondant med blommer og lakrids

29. marts 2022
af Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Opskriften er en del af en komplet nytårsmenu - her får du opskriften på chokoladefoondant med blommer og lakrids
6 personer

BLOMMER

  • 6 blommer
  • 1 dl sukker
  • 2 dl hvidvin
  • 1 stjerneanis

TOPPING

  • 1 dl sukker
  • 100 g mandler
  • 25 g kakaobønner

CHOKOLADEFONDANT

  • 150 g smør
  • 150 g mørk chokolade, ca. 65 %
  • 3 pasteuriserede æg
  • 150 g sukker
  • 140 g hvedemel
  • smør til formene
  • mel til formene

ENDVIDERE

  • 3 dl mælk, varmet og skummet
  • revet rålakrids

Del blommerne i kvarter; kassér stenene. Kom sukker, hvidvin og stjerneanis i en kasserolle, og lad det koge op, til sukkeret er smeltet. Kom blommerne i, og lad dem simre i lagen i 10 minutter. Hæld det hele på et stort glas, og stil det koldt. Blommerne kan laves i op til 14 dage inden brug - husk at skolde dit glas.
Smelt 1 dl sukker i en kasserolle. Kom mandlerne på, når sukkeret er lysebrunt, og hæld massen over på et bræt med bagepapir eller på en silikonemåtte. PAS PÅ: Det er virkelig varmt! Drys kakaobønnerne på, og lad det størkne. Bræk karamellen i stykker, og hak den til groft knas med en brødkniv.
Smelt smørret ved svag varme i en stor kasserolle. Hak chokoladen, og kom den i smørret. Smelt den forsigtigt ved svag varme, og tag den af, inden den er helt smeltet.
Pisk æg og sukker let sammen, og rør æggesnapsen i chokolademassen. Sigt til sidst melet, og vend det i kagemassen.
Smør 6 små ramekiner eller engangs-muffinforme med smør, og drys med mel. Fordel kagemassen i formene, og sæt dem i køleskab i 30 minutter.
Tænd ovnen på 175° varmluft, og bag kagerne i 16-18 minutter. Det er svært med tid på disse kager, for det svinger meget fra ovn til ovn. Men kig efter, om kagerne er bagt foroven og kun lige har sat sig. De skal nemlig være rå i midten ... uhmmmm.
Pynt imens 6 tallerkener med blommer. Vend kagerne ud, og top dem med knas og mælkeskum og til sidst lakrids. Servér med det samme!

Vinforslag: black queen sparkling shiraz, peter lehmann, australine eller bayuls, michel chapoutier, frankrig

TIP: Du laver mælkeskum ved at lune mælken og skumme den med et piskeris eller en mælkeskummer - eller lav det på din espressomaskine. Det hele virker, og mælkeskummet er bare en smule skum, der både får desserten til at være fin, og som også giver den blide, søde mælkesmag - skønt med lakrids og chokolade. Spring det over, hvis du har travlt!

Læs også