Hovedretter

Cæsar med blomkål og kylling

Ugens tirsdagsopskrift er cæsar med blomkål og kylling. Få opskriften her

Cæsar med blomkål og kylling til 2 personer (30 min)

Klassisk, skøn og endnu bedre med de sprøde, lækre blomkål i den salte, fede dressing.
 
INGREDIENSER
2 kyllingebryster i skiver
lidt olivenolie
salt
 
DRESSING
1 æggeblomme, evt. pasteuriseret
1 tsk. dijonsennep
2 spsk. æbleeddike
1 fed hvidløg, revet
1½ dl smagsneutral olie, f.eks. vindruekerneolie
2-3 ansjoser, hakkede
½ dl fintrevet parmesan
 
SALAT
¹⁄₃ blomkål
1 romainesalat, plukket
1 bundt radiser i tynde skiver
 
TILBEHØR
evt. groft brød
 
Opskrift - sådan laver du cæsar med blomkål og kylling
 
1. Steg kyllingen i olie på en varm pande, og krydr med salt.
 
2. Pisk æggeblommerne med sennep, eddike, salt og hvidløg. Pisk langsomt olien i. Smag til med ansjos og parmesan og evt. lidt mere salt og eddike.
 
3. Skær blomkålen i mindre, tynde skiver eller små buketter. Vend blomkål, salat og radiser med dressingen, og anret salaten med kylling og de sidste radiser.
 
4. Servér straks, evt. med groft brød til.
 
TIP: Jeg elsker salaten, som den er, men hvis du savner de sprøde croutoner, er det lækkert med sprøde rugbrødscroutoner.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

MANDAG: Pasta med græskar og salvie - Få opskriften her

ONSDAG: Hakkebøf med bagt græskar, kartofler og dukkah - Få opskriften her

TORSDAG: Bagt ørred med ristet blomkål - Få opskriften her

FREDAG: Svinekoteletter med salsiccia-stuffing og salvie - Få opskriften her