bøf
Mad

Bøf og kartofler i fad med bønnesalat og kryddersmør

17. februar 2022
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
Skru op for charmen ved fredagsbordet med en saftig bøf og masser af lækkert tilbehør. Her får du opskriften på bøf og kartofler i fad med bønnesalat og kryddersmør
4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 4 oksebøffer, f.eks. ribeye
  • salt og friskkværnet peber

KRYDDERSMØR

  • 100 g blødt smør
  • 4 spsk. finthakket persille
  • 1 fed hvidløg

KARTOFLER I FAD

  • 4 bagekartofler
  • 25 g smør til fadet
  • 2 fed hvidløg
  • 3 dl grøntsagsbouillon
  • salt og friskkværnet peber

BØNNESALAT MED SVAMPE

  • 300 g grønne bønner
  • 1 løg
  • 250 g markchampignoner
  • 25 g smør til stegning
  • salt og friskkværnet peber

PYNT

  • evt. rød skovsyre

1. KRYDDERSMØR: Rør smørret med persille og knust hvidløg, og stil det på køl.

2. KARTOFLER I FAD: Tænd ovnen på 180°. Skræl kartoflerne; skær dem i papirtynde skiver, og fordel dem i et smurt ovnfad. Pil hvidløg, og knus dem over kartoflerne. Hæld bouillon på, og krydr med salt og peber. Bag kartoflerne ca. 30 minutter i ovnen, til de er møre.

Varm en pande op, og steg bøfferne på fedtkanten, til kanten er flot gylden. Læg bøfferne ned, og steg dem 2-3 minutter på hver side. Krydr med salt og peber.

3. BØNNESALAT MED SVAMPE: Skyl og nip bønnerne. Kog dem i letsaltet vand i 2-3 minutter. Pil løget, og hak det fint. Rens champignonerne, og skær dem i kvarter. Steg løg og champignoner gyldne i smør på en pande, og krydr med salt og peber. Tilsæt bønnerne, og vend godt rundt. Servér bøfferne med en skefuld kryddersmør, kartofler og bønnesalat. Pynt evt. retten med skovsyre.

Læs også