BLT-rugbrødssandwich
Aftensmad

BLT-rugbrødssandwich

16. august 2018Opdateret 10. april
af Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann
B for bacon, L for lettuce (salat) og T for tomat. Det er en vinderkombination, der aldrig slår fejl, når du skal fylde en sprød og sund sandwich. Her får du opskriften på BLT-rugbrødssandwich
4 personer
Tid i alt 15 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 150 g bacon i et helt stykke
  • 200 g tomater
  • 2 hjertesalater

HJEMMELAVET MAYONNAISE

  • 2 æggeblommer
  • evt. en smule æggehvide
  • 1 spsk. hvidvinseddike
  • salt og friskkværnet peber
  • 1½-2 dl olie, f.eks. en blanding af avocadoolie og olivenolie

TIL SERVERING

  • 1 godt rugbrød

Opskrift - sådan laver du BLT-rugbrødssandwich

1. HJEMMELAVET MAYONNAISE: Hæld æggeblommer, evt. en smule æggehvide, hvidvinseddike, salt, peber og 1½ dl olie i en skål, og blend det med en stavblender. Tilsæt evt. en smule mere olie, til mayonnaisen får den rette konsistens, og smag til. 2. Skær bacon i tynde skiver. Steg dem sprøde på en tør pande, og afdryp på fedtsugende papir. Skyl tomater, og skær dem i skiver. Skyl og pluk hjertesalater i mindre stykker. 3. SERVERING: Rist skiver af rugbrød. Smør dem med mayonnaise, og læg dem sammen 2 og 2 med baconskiver, tomatskiver og hjertesalat som fyld. Servér straks.

Se flere opskrifter på sandwich her.

Læs også