Hovedretter

Blomkålssuppe

Blomkålssuppe er perfekt til hverdagene. Se opskriften her








Blomkålssuppe til 2 personer:

1 lille løg, hakket
2 fed hvidløg i skiver
toppen af 1 fennikel
½ blomkål i grove stykker
1 kartoffel i mindre stykker (100 g)
lidt olie til stegning
8 dl grøntsagsbouillon, gerne Herbamare
salt og peber

Envidere:

2 spsk. koldpresset rapsolie
1 tsk. flydende honning
3 spsk. citronsaft
salt
1 fennikel (uden toppen)
1 æble
lidt plukket dild

Tilbehør:

Groft brød

Sådan gør du

Sautér løg, hvidløg, fennikeltop, blomkål og kartoffel i lidt olie i en varm stor gryde. Det må ikke tage farve, men gerne stege i 5-10 minutter under omrøring. Hæld varm bouillon på; sæt låg på, og lad din blomkålssuppe simre i ca. 20 minutter, eller til alle grøntsagerne er helt møre. Blend suppen med stavblender, og smag til med salt og peber.
Rør olie, honning og citronsaft sammen, og smag til med salt. Skær fennikel og æble i super tynde skiver, gerne på mandolinjern, og vend dem med dressingen og lidt dild.
Anret din blomkålssuppe i dybe tallerkener. Top med lidt af fennikelsalaten, og servér resten til, sammen med brød.