Anders Schønnemann
Hovedretter

Blød polenta med grillet steak og gremolata

Ugens mandagsopskrift er blød polenta med grillet steak og gremolata. Få opskriften her

Blød polenta med grillet steak og gremolata til 2 personer (25 min)

Det her er skøn og enkel mad. Servér en stor blandet salat til med lidt syre fra eddike eller citron.
 

INGREDIENSER

2 gode bøffer
olivenolie
salt og peber

GREMOLATA
2 håndfulde plukket persille
1 fed hvidløg
tynde strimler skal af
½ økocitron

POLENTA
5 dl vand
1 dl hvidvin
1½ dl polenta (minut-polenta el. instant-polenta)
1 spsk. smør
½ dl revet parmesan
salt og peber

TILBEHØR
salat

Opskrift - sådan laver du blød polenta med grillet steak og gremolata

1. Steg bøfferne i en smule olivenolie, eller grill dem på en varm grillpande. De må gerne være rosa. Krydr med salt og peber.

2. Hak persille og hvidløg, og vend det med citronskal.

3. Kog vandet i en gryde sammen med vin. Tilsæt polenta, og pisk, til den tykner, 1-3 minutter. Tag det af varmen, og tilsæt smør og parmesan. Smag til med salt og peber.

4. Servér straks, gerne med salat til.

TIP: Polenta og gremolata passer også fint til en hakkebøf!

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

TIRSDAG: Pasta med svampe og parmesan - Få opskriften her

ONSDAG: Svinekoteletter med majs og estragonsmør - Få opskriften her

TORSDAG: Salat med røget makrel og grønne bønner - Få opskriften her

FREDAG: All-in-one-kylling & fennikel - Få opskriften her