Blød polenta med grillet steak og gremolata til 2 personer (25 min)
Det her er skøn og enkel mad. Servér en stor blandet salat til med lidt syre fra eddike eller citron.
INGREDIENSER
2 gode bøffer
olivenolie
salt og peber
GREMOLATA
2 håndfulde plukket persille
1 fed hvidløg
tynde strimler skal af
½ økocitron
POLENTA
5 dl vand
1 dl hvidvin
1½ dl polenta (minut-polenta el. instant-polenta)
1 spsk. smør
½ dl revet parmesan
salt og peber
TILBEHØR
salat
Opskrift - sådan laver du blød polenta med grillet steak og gremolata
1. Steg bøfferne i en smule olivenolie, eller grill dem på en varm grillpande. De må gerne være rosa. Krydr med salt og peber.
2. Hak persille og hvidløg, og vend det med citronskal.
3. Kog vandet i en gryde sammen med vin. Tilsæt polenta, og pisk, til den tykner, 1-3 minutter. Tag det af varmen, og tilsæt smør og parmesan. Smag til med salt og peber.
4. Servér straks, gerne med salat til.
TIP: Polenta og gremolata passer også fint til en hakkebøf!
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
TIRSDAG: Pasta med svampe og parmesan - Få opskriften her
ONSDAG: Svinekoteletter med majs og estragonsmør - Få opskriften her
TORSDAG: Salat med røget makrel og grønne bønner - Få opskriften her
FREDAG: All-in-one-kylling & fennikel - Få opskriften her