Blåmuslinger i cider
Hovedretter

Blåmuslinger i cider

Du kan servere dem med pasta eller pomfritter, eller du kan gøre som her og nyde de dejlige muslinger med et godt brød. Uanset hvad, smager det fantastisk. Her får du opskriften på blåmuslinger i cider

Tid i alt: 20 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

1 kg blåmuslinger
1 løg
1 lille fennikel
100 g cherrytomater
olie til stegning
5 stilke frisk timian
3 dl tør æblecider
2½ dl piskefløde
salt og peber

TIL SERVERING

4 skiver brød

Opskrift - sådan laver du blåmuslinger i cider

 
Rens muslingerne, og kassér alle de åbne og beskadigede. Skyl muslingerne i koldt vand. Pil og hak løg. Rens fennikel, og skær i fine skiver. Skyl tomaterne, og halvér dem. Steg løg, fennikel og tomater i en smule olie i en gryde i 3-4 minutter. Tilsæt timian og æblecider, læg låg på gryden, og bring det i kog. Hæld muslingerne i gryden, og lad dem koge under låg i 2-3 minutter, til de har åbnet sig. Kassér muslinger, der ikke har åbnet sig. Fisk forsigtigt muslingerne op, og læg dem i et dybt fad. Hæld fløde i suppen i gryden, og lad den koge lidt ind. Smag til med salt og peber, og hæld suppen over muslingerne. Servér med godt brød til.