Hovedretter
Bagt caprese-pastasalat med kylling
Forvandl den klassiske capresesalat med tomater og mozzarella til en fyldig pastasalat. Her får du opskriften på bagt caprese-pastasalat med kylling
Torsdag, 4. juli 2019 - 7:06 - af Emma Martiny, Foto: Winnie Methmann
Forberedelsestid: 20 min
Tilberedelsestid: 35 min
Tid i alt: 55 min
Antal personer: 4
DET SKAL DU BRUGE
500 g kylling i strimler
400 g pastaskruer
500 g cherrytomater
1 spsk. olivenolie
salt og peber
2 tsk. tørret basilikum
125 g frisk mozzarella
50 g rucola
1 spsk. balsamicoglace
Opskrift - sådan laver du bagt caprese-pastasalat med kylling
Tænd ovnen på 200°. Skyl cherrytomaterne, og fordel dem i et ovnfast fad. Vend dem med olivenolie, salt og peber. Bag tomaterne i ovnen i 20 minutter, til de begynder at rynke. Kog imens pastaen efter anvisningen på pakken. Krydr kyllingestrimlerne med tørret basilikum, salt og peber, og fordel dem over de bagte tomater. Sæt fadet i ovnen i ca. 5 minutter, til kyllingestrimlerne er brunede. Vend herefter de kogte pastaskruer i fadet. Riv mozzarella i mindre stykker, og fordel dem over fadet. Sæt fadet i ovnen i yderligere 10 minutter, til osten er smeltet, og kyllingestrimlerne er helt gennemstegte. Skyl og tør rucola, og drys rucola over fadet. Dryp med balsamicoglace, og servér straks.
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Boghvedecrepes med røget hellefisk og sommergrønt – Få opskriften her
Tirsdag: Æggekage med kartofler og serranoskinke – Få opskriften her
Torsdag: Pitapizza med pesto og artiskokhjerter – Få opskriften her
Fredag: Italiensk tomatgryde med kødboller og ostebrød – Få opskriften her