Hovedretter

Bacontorsk med rødbedefritter og syrlig æblesauce

Hak selv torsken til ”bøfferne”, så den ikke bliver hakket for fint, eller få fiskemanden til det. Færdig fiskefars dur ikke her. Ingredienserne er næsten alle de traditionelle ”torske-ting” bare i helt ny forklædning




Bacontorsk til 4 personer
500-600 g torsk
salt og peber
2 spsk. hakket dild eller persille
1 tsk. dijonsennep
2 tsk. majsstivelse
4 tynde skiver bacon
lidt olie eller smør
til stegning

RØDBEDEFRITTER:
4-6 rødbeder skrællet, i både
1 spsk. olie
1 tsk. stødt spidskommen

SAUCE:
2 dl græsk yoghurt 10 %
1 groft revet æble
saft og skal af 1 limefrugt

TILBEHØR:
små kartofler, salat eller brød

Skær torsken i mindre stykker, befri den for ben. Kom den i en foodprocessor med salt, og hak det groft. Bland med hakket grønt, peber, sennep og majsstivelse. Form farsen til bøffer, og vikl bacon om. Steg bøfferne så sent som muligt i lidt smør og olie i ca. 4-5 minutter på hver side. Tril dem på baconkanten til sidst, så de bliver sprøde.
Skræl rødbederne, og skær dem i både. Vend dem med olie, peber og spidskommen. Bag dem midt i en 200° varm ovn i ½ time. Drys først med salt nu. Rør saucen sammen, og smag den til, så den er frisk og syrlig. Servér begge dele til fisken

Prøv også: Fiskesuppe med muslinger, torsk og jomfruhummer >>

Læs mere om: