Hovedretter

Appelsinstegt and og rissalat med bønner og mandler

Tag hul på ande-glæderne, selv om det ikke er den 24. endnu. Her får du opskriften på appelsinstegt and og rissalat med bønner og mandler

Appelsinstegt and og rissalat med bønner og mandler 

Tid: 30 minutter.  Ovntid: 30 minutter
Antal personer: 4
 
 
 
DET SKAL DU BRUGE
2 andebryster
3 kviste rosmarin
salt og friskkværnet peber
1 usprøjtet appelsin
 
RISSALAT MED BØNNER
250 g røde ris
400 g grønne bønner
200 g rødkål
saft af 1 appelsin
4 spsk. olivenolie
 
RISTEDE MANDLER
1 spsk. olivenolie til stegning
100 g mandler
1 spsk. tørret oregano
1 spsk. salt
 
PRØV OGSÅ: Spicy salat med and
 

Opskrift - sådan laver du appelsinstegt and og rissalat med bønner og mandler 

 
1. Tænd ovnen på 200°. Rids fedtet på andebrysterne, og læg dem i en bradepande. Krydr med hakket rosmarin, salt og peber. Skyl og skær appelsinen i tynde skiver, og læg skiverne oven på andebrysterne. Steg dem i ovnen i ca. 30 minutter.
 
2. RISSALAT MED BØNNER: Kog risene efter anvisningen på pakken. Skyl og nip bønnerne, og kog dem i letsaltet vand i 4 minutter. Hæld vandet fra, skyl bønnerne i koldt vand, og bland dem med de røde ris. Snit rødkålen fint, og vend den sammen med ris og bønner. Pres appelsinsaft over, og vend rundt med olivenolie.
 
3. RISTEDE MANDLER: Varm olien op på en pande. Tilsæt mandler, oregano og salt. Rist mandlerne i 5-6 minutter, til de dufter.
 
4. SERVERING: Drys mandlerne over rissalaten. Skær andebrysterne i skiver, og servér med rissalat til.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Krydret kyllingebryst med røsti og bagte grøntsager - få opskriften her

Tirsdag: Bagt laks med pasta og grøntsagschips - få opskriften her

Onsdag: Krydrede svinekoteletter med kartofler, æbler og svesker - få opskriften her

Torsdag: Perleotto med rødkål og bagt butternutsquash - få opskriften her

 

 

Læs mere om: