Ærtesuppe med bacon og ærteskud
Hovedretter

Ærtesuppe med bacon og ærteskud

Suppen smager skønt af ærter og basilikum, mens den sprøde bacon på toppen giver en dejlig salt smag. Her får du ærtesuppe med bacon og ærteskud

Tid i alt: 25 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

2 løg
2 spsk. olie til stegning
500 g ærter fra frost
1¼ l hønsebouillon
1 potte frisk basilikum
75 g mascarpone
½ citron
Salt og peber

TIL SERVERING

200 g bacon i skiver
Evt. 1 potte ærteskud
1 godt brød

Opskrift - sådan laver du ærtesuppe med bacon og ærteskud 

 
1. Pil og hak løg. Steg dem i olie i en gryde, uden at de tager farve. Tilsæt frosne ærter og hønsebouillon, og bring det i kog. Lad suppen koge i 10 minutter. Rør basilikumblade og mascarpone i suppen. Blend suppen med en stavblender direkte i gryden, til den er jævn og glat. Varm suppen igennem, og smag til med citronsaft, salt og peber.
 
2. Servering: Skær bacon i tern, og steg dem gyldne på en tør pande. Afdryp på fedtsugende papir. Skyl og pluk ærteskud. Anret suppen i dybe tallerkener, og drys med bacon og ærteskud. Servér med brød til.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Kylling i karry med æble og spidskålssalat - Få opskriften her

Tirsdag: Grov spinattærte med laks og pinjekerner - Få opskriften her

Onsdag: One pot-pasta med tomater, chorizo og basilikum - Få opskriften her

Fredag: Klassisk lasagne med blandet grøn salat - Få opskriften her