Hovedretter

Ærtesuppe med aspargesbroccoli, citron og ristet chorizo

Gør ærtesuppen ekstra lækker ved at servere den med sprødstegt chorizo. Få opskriften på ærtesuppe med aspargesbroccoli, citron og ristet chorizo.

Tid i alt: 30 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

1 løg
1 fed hvidløg
1 spsk. olivenolie til stegning
200 g aspargesbroccoli
500 g ærter fra frost
1,2 l grøntsagsbouillon
2½ dl madlavningsfløde 8 %
½ usprøjtet citron
Salt og peber

Tilbehør:

150 g tørret chorizo
1 potte brøndkarse
1 brød
 

Opskrift - sådan laver du ærtesuppe med aspargesbroccoli, citron og ristet chorizo

Pil og hak løg og hvidløg fint, og steg det i olie i en gryde i 2 minutter. Skyl aspargesbroccolien, skær den i grove stykker, og læg dem i gryden sammen med ærter. Tilsæt bouillon, og bring suppen i kog. Lad suppen småkoge i 15 minutter, til grøntsagerne er møre. Blend suppen jævn, og glat med en stavblender direkte i gryden. Tilsæt fløden, og varm suppen op. Tilsæt citronsaft og citronskal, og smag suppen til med salt og peber.
 
 
Skær chorizo i små stykker, og steg dem gyldne og sprøde på en tør pande. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir. Anret suppen i 4 dybe tallerkener eller portionsskåle, og top med ristet chorizo og klippet brøndkarse. Servér med brød til.
 
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
 
Læs mere om: