Hovedretter
Ærtesuppe med aspargesbroccoli, citron og ristet chorizo
Gør ærtesuppen ekstra lækker ved at servere den med sprødstegt chorizo. Få opskriften på ærtesuppe med aspargesbroccoli, citron og ristet chorizo.
Tirsdag, 7. april 2020 - 8:00 - af Camilla Biesbjerg Markussen. Foto: Line Falck
Tid i alt: 30 min
Antal personer: 4
DET SKAL DU BRUGE
1 løg
1 fed hvidløg
1 spsk. olivenolie til stegning
200 g aspargesbroccoli
500 g ærter fra frost
1,2 l grøntsagsbouillon
2½ dl madlavningsfløde 8 %
½ usprøjtet citron
Salt og peber
Tilbehør:
150 g tørret chorizo
1 potte brøndkarse
1 brød
Opskrift - sådan laver du ærtesuppe med aspargesbroccoli, citron og ristet chorizo
Pil og hak løg og hvidløg fint, og steg det i olie i en gryde i 2 minutter. Skyl aspargesbroccolien, skær den i grove stykker, og læg dem i gryden sammen med ærter. Tilsæt bouillon, og bring suppen i kog. Lad suppen småkoge i 15 minutter, til grøntsagerne er møre. Blend suppen jævn, og glat med en stavblender direkte i gryden. Tilsæt fløden, og varm suppen op. Tilsæt citronsaft og citronskal, og smag suppen til med salt og peber.
Skær chorizo i små stykker, og steg dem gyldne og sprøde på en tør pande. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir. Anret suppen i 4 dybe tallerkener eller portionsskåle, og top med ristet chorizo og klippet brøndkarse. Servér med brød til.
UGENS ANDRE OPSKRIFTER