
Mad
Hjemmelavet is: Lav selv trefarvet is
12. juni 2013af Louise Dandanell Ørsted
foto Bjørn Jakobsen
Hjemmelavet is smager bare skønt, og den trefarvede is fra supermarkederne kølediske, kan man sagtens lave selv! Få opskriften her.
Det tager cirka 45 minutter + indfrysningstid at lave trefarvet hjemmelavet is, og denne opskrift passer til en 1½-literform.
Ingredienser til trefarvet hjemmelavet is
6 æggeblommer
6 spsk sukker
6 dl piskefløde
Ingredienser der giver trefarvet hjemmelavet is smag
100 g mørk chokolade
150 g blåbærmarmelade
100 g valnødder
50 g sukker
Vil du lave endnu mere hjemmelavet is? Her får du 6 opskrifter på maasser af lækker is

Sådan laver du trefarvet hjemmelavet is
- Pisk æggeblommer og sukker luftigt.
- Pisk fløden stiv.
- Vend æggecremen og fløde sammen og del portionen i 3 skåle. Smelt chokoladen over vandbad og vend den i den ene creme. Hæld chokoladecremen i en egnet beholder, der er så stor, at den kan rumme hele »islagkagen« og frys den straks.
- Vend blåbærmarmeladen i den anden portion og hæld den i en fryseegnet beholder og frys straks.
- Hak valnødderne groft. Varm en pande op og hæld valnødder og sukker på panden.
- Varm op over svag varme. Undgå at røre for meget i sukkeret. Når det er smeltet, hældes massen på bagepapir og afkøles. Hak krokanten groft og rør det i den sidste portion iscreme. Hæld valnøddecremen i en fryseegnet beholder og frys straks.
- Nu skulle chokoladeisen være så stivnet, at man kan hælde blåbærcremen over chokoladeisen.
- Efter ca. 20 min. fordeles valnøddecremen oven på blåbærisen. Frys din trefarvede is i ca. 6 timer.
Artiklen indeholder affiliate links.