Ugens torsdagsopskrift er hakkebøffer med blomkål og ansjos. Få opskriften her
2 personer
Tid i alt 35 min
Det skal du bruge
400 g hakket oksekød
2 løg i skiver
olivenolie + smør
salt og peber
Endvidere
1 blomkål
4 ansjoser
4 fed hvidløg
olivenolie
saft af 1 citron
1 dl vand
1 tsk. chiliflager
1 håndfuld bredbladet persille, hakket
salt
Tilbehør
blandet salat
evt. ristede kartofler
Næsten old-school hakkebøffer med bløde løg og blomkål, men med lidt mere smæk på blomkålen!
Opskrift - sådan laver du hakkebøffer med blomkål og ansjos
Del blomkålen i mundrette buketter. Rist den i olivenolie på en stor, varm pande.
Hak ansjoserne, og skær hvidløget i tynde skiver.
Kom ansjoser og hvidløg på panden til blomkålen, og rist, til ansjoserne nærmest er smeltede og hvidløg og blomkål let gyldne. Tilsæt citronsaft, chili og en smule vand undervejs.Vend blomkålen med persille lige inden servering.
Steg imens løgene gyldne i olivenolie og smør. Krydr med salt.
Form kødet til to bøffer, og steg dem, evt. på en grillpande, til de er gennemstegte. Krydr med salt og peber.
Servér hakkebøfferne med bløde løg, blomkål, salat og evt. ristede kartofler.