
Mad
Gulerodsboller med linser
9. oktober 2008af Beagle Iuel-Brockdorff, redigeret til web
Foto: Bjørn Jakobsen
Lav dejen til disse gulerodsboller med linser aftenen før, så det eneste, du skal gøre, er at forme bollerne næste dag - og så kan du servere nybagte morgenboller, som tilmed er både sunde og ekstra mættende.
Gulerodsboller med linser
Disse boller er både perfekte til morgenbordet, til frokost med pålæg og salat i, eller som en mættende snack i løbet af dagen - de er nemlig sprængfyldt med fibre og mættende proteiner.
18 stk.
LÆS OGSÅ: Grøntsagsfrikadeller med gullerod, selleri og porre
2 dl røde linser, kogte og kolde
25 g gær,
4 dl koldt vand,
2 spsk olie,
1 tsk salt,
1 stor revet gulerod,
100 g groft spelt,
100 g speltflager,
ca. 400 g hvedemel
Rør gæren ud i vandet og tilsæt linser, olie, salt, gulerod og det øvrige. Rør dejen sammen. Den skal være klistret. Dæk med film og stil den på køl natten over. Form boller med to skeer, lad dem hæve på bagepapir i 30 min. og bag dem ved
225 grader i 15-20 min.