Mad

Grillet svinekotelet med sommergrønt

af Louisa Lorang 21. juni 2010
Foto: Anders Schønnemann
Ugens onsdagsopskrift er grillet svinekotelet med sommergrønt. Få opskriften her

2 store svinekoteletterlidt olie til stegningsalt og peberENDVIDERE:1 bundt radiser½ bundt grønne asparges(250 g)2 dl vand + salt1 spsk. olivenolie1 spsk. citronsaft1 tsk. flydende honningsaltTILBEHØR:½ kg kogte nye kartofler1 lille bundt dild, hakketPensl koteletterne med en smule olie, og gril dem på en varm grill eller grillpande, til de er akkurat gennemstegte. Krydr med salt og peber. Rens imens radiserne, og del dem i halve. Knæk den nederste, træede del af aspargesene, og skær aspargesene i skrå, tykke skiver. Damp radiser og asparges i 2 dl letsaltet vand i et par minutter eller tre. De skal ikke have for længe, men stadig have godt med bid. Rør olie, citronsaft og honning sammen; si væden fra grøntsagerne, og vend de varme grøntsager i dressingen. Servér koteletter, lune grøntsager og nye kartofler vendt med hakket dild. Opskriften er til 2 personerFå indkøbslisten til hele ugen herUGENS ANDRE OPSKRIFTER