Ugens tirsdagsopskrift er grillet dorade med kartoffelsalat. Få opskriften her
2 personer
Tid i alt 35 min
Det skal du bruge
400 g kartofler
1 rød peberfrugt
2 håndfulde bredbladet persille
4-5 spsk. olivenolie
1 lille fed hvidløg, presset
saft af 1 citron
salt
Fisk
2 dorader
olivenolie
lidt hvidløg
citronskiver
plukket persille
salt
Tilbehør
blandet salat
Du kan ofte få dorade hos fiskehandleren – ellers vælg en anden fisk, der er nem at grille. F.eks. en forel eller en makrel.
Opskrift - sådan laver du grillet dorade med kartoffelsalat
Skrub kartoflerne, og kog dem møre. Skær peberfrugten i strimler, og grill den. Hak persillen groft. Vend de varme kartofler med peberfrugt, persille, olivenolie, hvidløg, citronsaft og salt lige inden servering.
Skrab imens doraderne fri for skæl. Dup dem tørre med køkkenrulle, dryp med olivenolie og salt, og gnid dem med lidt hvidløg. Fyld dem med citronskiver og persille, og grill dem på en varm grill, eller steg dem på en varm pande. Tjek, at de er gennemtilberedte.
Servér doraderne med kartoffelsalat og salat.
TIP: Når du har afskællet doraderne, er skindet skønt at spise